Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Dexter Olssons Äventyr (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
648
Utgivningsdatum
2017-09-10
Förlag
Visto Förlag
Illustratör/Fotograf
Freja Emilie Hyldgaard
Dimensioner
210 x 150 x 50 mm
Vikt
726 g
SAB
Hcg
ISBN
9789187523786

Morfars hemlighet

(17 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-10

Slutsåld

FÖRSTA BOKEN i den nya succéserien för alla åldrar!
Ett tokroligt och faktaspäckat actionäventyr i Jules Verne-anda, där Dexter och hans bäste vän, den talande, supersmarta schimpansen Tomas reser runt jorden och hjälper morfar i kampen mot Evan Kostroff, en ondskefull man som vill förinta jorden och bygga upp en ny rymdvärld.
"Jag fick nästan panik när boken var slut!" David 11 år
"Jag är glad att det äntligen finns spännande och bra skrivna böcker för barn!" EmmaJ, Bokbloggare Klar 5:a!
"... Svalbard, Björnön och en talande apa, vad mer kan man önska sig av ett äventyr oavsett om man är vuxen eller barn?" Maria E,Bokbloggare
"Michael Wiander har en varm, medryckande och pedagogisk berättarstil och blandar friskt fakta, action och humor." Bibliotekstjänst, Elsie Runnö. BTJ-häfte nr 24, 2017
Missa inte Del II och III: Flykten till Vulkanön & Fångar i Luxor.
MICHAEL WIANDER debuterar som barnboksförfattare med Morfars hemlighet, första boken i den nya succéserien om Dexter Olssons Äventyr som har tagit landets unga läsare med storm. Med inte mindre än 4.000 sålda böcker första året går Michaels kritikerrosade debut till den svenska barnbokshistorien. Michael är bosatt i Sundbyberg med sin hustru och har två barn. När Michael inte skriver så föreläser han och utbildar inom arbetspsykologi och rekrytering. Michael är Ek.Mag från Stockholms Universitet innehar flera Mästartitlar i schack, samt är även utbildad kock.
Läs mer om författaren: www.dexterolsson.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Morfars hemlighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande äventyrsbok
  Fredrik Nilsson, 10 augusti 2019

  En jättespännande bok för barn och ungdomar i alla åldrar. Den var lång också, så den räckte nästan hela sommaren.

 2. Sanslöst oväntad handling
  Kim M. Kimselius, 5 juli 2019

  En makalös bok där det hela tiden händer spännande saker. Författaren skriver pedagogiskt och lär ut hemligheten att räkna. Jag tyckte mycket om den här boken, den hade en så sanslöst oväntad handling. Jag älskade verkligen morfars hemliga rum. Tänk att som barn upptäcka att ens morfar inte är den där lugna människan som suttit hemma och läst tidningar och sett på tv i hela sitt liv. Dexter får ta del av morfars hemlighet, efter det blir livet sig aldrig riktigt detsamma.

  Ett tokroli... Läs hela recensionen

 3. Boken gjorde sonen till en läsentusiast!
  Anna H, 15 februari 2019

  Min 11-åring gick från att inte läsa alls till att numer plöja igenom bokserier som Harry Potter, Percy Jackson osv. Bokserien om Dexter fångar äventyr, vetenskap, spänning och humor på ett lyckat sätt men som mamma är min största lycka att sonen fann glädjen i att få slukas av en bok och ett varmt tack till författaren som gjorde detta möjligt.

 4. Spännande äventyr
  Alma Rebecka Jakobsson, 10 februari 2019

  Sonen 10 år sträckläste denna bok och älskade den. Han tyckte den var spännande och lättläst trots att den är tjock.

 5. Fullspäckad med allt!
  Tina & Isabel Wahlroth, 10 februari 2019

  Hela familjen har läst boken och vi alla tycker den är så bra! Boken är ett äventyr med skön spänning, man vill bara läsa mer hela tiden. Men det är också en bok med mycket intressant fakta och kunskap. Utöver det finns en rejäl dos humor som ständigt lockar till skratt. Framför allt beskrivs barns tankar om vuxenvärlden på ett sätt som får oss vuxna att tänka efter och fundera lite över våra beteenden. Boken är genialiskt!

 6. Fenomenal Barnbok
  William, 9 februari 2019

  Detta måste ha varit bästa boken jag läst. Rekommenderas till alla! Ni kommer inte ångra er. (och jag har läst många olika böcker)

 7. Faktatät äventyrsbok

  Boken handlar om Dexter vars morfar visar sig vara en viktig spelare i den hemliga motståndsrörelsen mot storskurken Kostroff. Morfar är även upptäcktsresande och en genialisk uppfinnare.
  I bokens händelseförlopp händer otroligt mycket och Dexter går från att inte alls veta om "Morfars hemlighet" om Kostroff och motståndsrörelsen - till att slängas in i ett otroligt äventyr och vara mitt i händelsernas centrum hos motståndsrörelsen.

  Det märks tydligt att Wiander skriver för sin... Läs hela recensionen

 8. Bok som tar barn på allvar
  Hobbybibliotekarien, 14 oktober 2017

  Dryga 600 sidor lästes snabbt. Bra text och bra typsnitt, korta kapitel med ett fantastiskt innehåll. Svalbard, Björnön och en talande apa, vad mer kan man önska sig av ett äventyr oavsett man är vuxen eller barn?
  Wianders språk är lättsamt men inte barnsligt och förklarande utan att bli "besserwissigt"och han tar barn på allvar. Att vara ärlig och uppriktig är något som barn förstår, lika mycket som om de blir lurade och itutade att de är för små för att förstå.
  En bok som skulle ku... Läs hela recensionen

 9. Makalös!
  5timmarsOndMotståndare, 24 september 2017

  Otroligt bra och skriven bok! Boken passar alla åldrar och innehåller väldigt mycket rolig humor! Jag rekommenderar boken mycket stort.

 10. Underbar bok !
  Sonja, 24 september 2017

  Min svårflirtade 11 åring streckläste denna bok om Dexter Olsson. Han tyckte den var spännande och roligt!
  Kan absolut rekmmendera - han tyckte den påminde om Harry Potter.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Michael Wiander