Kloaksajterna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2019-08-19
Upplaga
1
Förlag
Verbal Förlag
SAB
Hc
ISBN
9789187777707
Kloaksajterna (inbunden)

Kloaksajterna

Inbunden Svenska, 2019-08-19
199
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Sverigedemokraterna siktar på att bli Sveriges största eller näst största parti i valet 2018 så att det inte längre ska gå att ignorera, men partiet gisslas av ständiga skandaler. I frustration över mediernas bild startas egna, alternativa medier.

Riksdagsledamoten Robin Lönnstam ger den tidigare kommunpolitikern Aron Frankowski fria händer att bygga upp den SD-vänliga nyhetssajten Telegrafen. Men Frankowski upptäcker snart att han drar in fler klick och mer pengar genom att utnyttja sin insyn och sina kontakter för att granska sitt eget gamla parti. Hans illojalitet sticker i ögonen på Håkan Bergdahl som driver den konkurrerande SD-vänliga sajten Hela Bilden.

En kedja av händelser leder till att rivaliteten mellan de båda sajterna utvecklas till en fullskalig konflikt på liv och död som riskerar att sluta i katastrof.

Kloaksajterna är en svart komedi som utspelar sig inom den "Sverigevänliga" rörelsen på internet, nära men ändå långt ifrån verkligheten utanför karaktärernas bubblor.

Kolbjörn Guwallius (f. 1977) är journalist och författare, uppvuxen i Umeå och Jönköping och bosatt i Malmö. Han har skrivit de uppmärksammade granskande reportageböckerna Grip till varje pris (2014) och Ordningsvakter (2017) på Verbal förlag och reportageboken Sätta färg på staden (2010) på annat förlag. Kloaksajterna är hans debutroman.

 

"För mig som bevakade Sverigedemokraterna och miljöerna kring partiet i flera år är boken inte ens en roman. Det kändes precis så här galet." - Simon Andersson, tidigare medarbetare på Inte rasist men

 

Sagt om Ordningsvakter av Kolbjörn Guwallius:

"en skrämmande, mörk reportagebok en inblick i en mörk berättelse om maktutövning i det svenska samhället" - Svenska Dagbladet

"Att läsa frilansjournalisten Kolbjörn Guwallius wallraffande inifrån utbildningen är svindlande" - Sydsvenskan

 

Sagt om Grip till varje pris av Kolbjörn Guwallius:

"Storartad journalistik Boken avslöjar ett vådligt snedsteg i vårt rättssamhälles dunkel" - Situation Sthlm

"Välbehövlig granskning Det blir kittlande som det största äventyr" - Sydsvenskan

 
Visa hela texten

Bloggat om Kloaksajterna