Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2020-09-03
Förlag
Ariton Förlag
SAB
Vlaab,Lz
ISBN
9789187813436
Mörkåren (kartonnage)

Mörkåren

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2020-09-03
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den som tar sig igenom en depression blir bra på att gå. Att gå och bara fortsätta gå. Att leva vidare trots depressionen som säger att livet är meningslöst, att solen är en hägring och att färger inte finns. Att gå är att leta efter vägen ut. Att fortsätta leta trots alla återvändsgränder, villospår och stängda dörrar. Att gå även fast stegen blir tyngre.

Mörkåren är ett försök att måla bilder av ångest, negativa tankespiraler och paralys. Och om vägen som ledde till att ångesten en dag var borta.

Jonas Åsberg är utbildningsledare och sjuksköterska i ambulanssjukvården. Mot den yrkesbakgrunden och med sina egna erfarenheter av en sjukdom, eller ett par, tar han spjärn i sin kamp för att försöka förstå sig själv.

Jonas använder fantasi och metaforer i sitt försök att måla bilder av depressioner, ångest och mörker. The black dog, den välanvända metaforen som beskriver depressionens väsen, byrackan som gestaltar den ovälkomne följeslagaren, den han försökt fly från, försökt lura och den han en dag kom att försonas med. Coll, den verkliga hunden, den trogne beskyddaren vandrar också med i hans berättelse. Verklig men också en metafor för trygghet och förtrolighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörkåren
 2. +
 3. Vad fan ska jag göra med mitt liv?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad fan ska jag göra med mitt liv? av Sanne Aronsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mörkåren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Självutlämnande och välskriven
  @bettan_bokprataren (Örebro), 1 oktober 2020

  Författaren är skicklig på att berätta det självupplevda på ett sätt som fångar och berör. Med god självinsikt, humor och naket skildrade episoder får boken ett djup och det är en bok som kräver mycket mod att skriva. Det finns mycket som berör mig på djupet då jag själv har haft en del ångest i mitt liv.
  Vill du ha en qvick fix bok så är inte det här en sådan utan här får du en vardagsrealistisk bok om sådant som det inte pratas om. Om att må dåligt och att leta efter vägar som leder till ljuset.

 2. En fantastisk självbiografi!
  Marie Linder Jakobsson, 22 september 2020

  Författaren och ambulanssjuksköterskan, Jonas Åsberg, vet vad han talar om när han beskriver depressioner som avlöst varandra under åratal. Ångest som vandrat hand i hand med depressionerna. Han berör och lyfter ett otroligt viktigt ämne, utifrån sig själv och sitt liv. Egna erfarenheter, som är tunga och tuffa.

  Berättelsen träffar mig rakt in i hjärtat. Författaren beskriver med ett otroligt naket och avklätt språk, om sina mörka år, med en blandning av djupt allvar, insikt samt ock... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner