Mormor och morfar är seglare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mormor och morfar är seglare (del 1)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2019-09-24
Upplaga
1
Förlag
Lumenos Förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Westin
Dimensioner
270 x 210 x 10 mm
Vikt
364 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187855542

Mormor och morfar är seglare

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-24
135
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Idag är det Ellas favoritdag, för hon ska följa med mormor och morfar ut och segla. Mormor och morfar har en stor segelbåt som heter Salt. I den här boken får vi följa med på Ellas härliga dag på havet med mormor och morfar. De seglar mellan öar, badar, grillar och ibland beger de sig iväg med Jollen. Här får man lära sig en massa spännande saker om båtar och segling!

Det här är första boken i en bokserie om segling, om Ella, om mormor och morfar och deras äventyr med segelbåten Salt. Här får du lära dig massor med saker om båtliv, både fakta och viktigt båtvett, samtidigt som du får hänga med på saltstänkta och härliga äventyr!

?Tänk att vissa saker man säger när man är liten faktiskt kan bli verklighet en dag! Om några år ska vi ge oss iväg på vår världsomsegling och räknar med att vara ute och segla i fyra år. Med böckerna om mormor och morfar och Ella vill jag inspirera barn till segling, spännande äventyr och ett jämlikt båtliv. Jag vill också ge en inblick i hur barn på andra ställen runt jordklotet lever. Det känns riktigt roligt att segla genom Ella!? /Monica
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mormor och morfar är seglare
 2. +
 3. Ella seglar långt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ella seglar långt av Monica Lindman, Anna Westin (inbunden).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mormor och morfar är seglare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Förmedlar jämställd seglarlust

  Detta är den första delen i en bokserie om mormor och morfar som tillsammans med barnbarnet Ella seglar på den stora båten Salt. I denna bok får Ella följa med sina morföräldrar under en härlig segeltur mellan öarna i skärgården.
  Under en dag så görs Ella delaktig i att segla Salt och det blir även en hel del mys med bullfika, bad och grillning av fiskspett.

  Boken väver in mycket fakta om det vardagliga livet på en segelbåt. Genom Elias upplevelser introduceras vi exempelvis ti... Läs hela recensionen

 2. Härlig seglarbok
  @barnbokstips, 13 oktober 2019

  Vi har läst Mormor och morfar är seglare av Monica Lindman och Anna Westin. En härlig bilderbok om segling. Ella följer med mormor och morfar på deras segelbåt Salt som är en stor segelbåt med en jolle på släp som de kan göra kortare båtturer med. Ella får hjälpa till att hissa segel och de seglar ut på öppet hav för att avsluta dagen i en vik där de tar en tur med jollen, badar och grillar fisk. "Ella undrar hur mycket mys man kan orka med på en och samma dag."
  Jag är ingen seglare, h... Läs hela recensionen

 3. En succé ombord för miniorgastarna!
  Peter Carlson, 9 oktober 2019

  En klar succé för miniorgastarna ombord!
  Förklarar på ett enkelt o roligt sett hur livet på en båt är. Vår egen röda "Bojis" har fått en ny innebörd nu sedan den blå Kryssarklubbsbojen var med i ett uppslag i boken. Nu räcker det inte bara o klappa Bojis när vi åker förbi längre, nu ska trossen med i det också, precis som i boken.
  Har ni miniorgastar ombord eller i er närhet, så tveka inte, köp den.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna