Fjärilar (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Naturläror
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2018-06-12
Upplaga
1
Förlag
Ersatz
Översättare
Joachim Retzlaff
Originaltitel
Schmetterlinge
Medarbetare
Schalansky, Judith (red.)
Dimensioner
185 x 120 x 5 mm
Vikt
199 g
SAB
Ugjbb
ISBN
9789187891823
Fjärilar (häftad)

Fjärilar

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2018-06-12
170
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
»Att vara fjäril innebär att vara spontan. Det är kanske detta som poeterna kallar sorglöshet.«

Fjärilsforskaren Andrea Grill skildrar fjärilens korta, men häpnadsväckande liv från det gåtfulla puppstadiet till den plötsliga kläckningen, från partnervalet till äggläggningen. En lika flyhänt som lärorik textväv om dag- och nattfjärilar men också om människor som av förundran och forskarlust springer med långskaftade håvar över sommarängarna.

»Den lilla boken är en klenod, en kärleksförklaring till fjärilsvärlden och naturen, parat med en energisk, uthållig forskarflit.« Werner Schäfer, Gegenwart

»När fler och fler övergår till att konsumera litteraturen i sina mobiler och på paddor blir man lycklig av en bok som producerats för att konsumeras just såsom tryckt bok. Fjärilar kan inte konsumeras på språng i hörlurarna eller snabbt blippas fram på en skärm. Det finns något kaxigt i projektet Naturläror, i att göra små, vackra böcker med ett filosofiskt och kulturellt angreppssätt på olika sidor av naturen.« Cecilia Bergman, Dagens bok

 

Naturläror är en serie böcker som berättar om naturen, om djur och växter, om svampar och människor, om landskap, stenar och himlakroppar, om det besjälade och det obesjälade, om främmande och förtrogen natur. Seriens namn är också dess program: här bedrivs inte ren vetenskap, utan ett lidelsefullt utforskande av naturen: kunnigt, åskådligt och medvetet om att det framför allt är en berättelse om människan och en blick på naturen som inkluderar också henne. Varje bok i serien formulerar sin egen lära om naturen, och det i en påkostad och vacker form, rikligt illustrerad i fyrfärgstryck, trådbindning, med frontespis och färgsnitt. På så vis firar Naturläror inte minst den levande bokkulturens oefterhärmliga rikedom av möjligheter. Serien redigeras av den tyska författaren Judith Schalansky och under 2018 utkommer fyra titlar på svenska.

 

Tidigare titlar:

01 Cord Riechelmann, Kråkor

02 Andrea Grill, Fjärilar

03 Holger Teschke, Sill

04 Petra Ahne, Vargar

05 Isabel Kranz, Talande blommor (utk mars 2019)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fjärilar
 2. +
 3. Sill : ett porträtt av Holger Teschke

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sill : ett porträtt av Holger Teschke av Holger Teschke (häftad).

Köp båda 2 för 340 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fjärilar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande och vacker bok
  Dan, 22 augusti 2018

  Den här boken är en liten pärla för oss fjärilsälskare! Vackra bilder, intressant läsning och vackert inbunden bok. Missa inte!

 2. Räkna med döden.
  Dr. Larson., 18 juni 2018

  Vacker, eterisk och besjälad studie. Fin utgåva med enastående illustrationer. Högintressant info: Fjärilar har ett hjärta. En gång har det antagits att dom är de dödas själar. Men dom är inte, till skillnad från fladdermössen, sociala djur. Ett citat: att vara en fjäril innebär - oavsett stadium, larv, puppa eller imago - att i varje sekund räkna med döden".

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Fjärilar