Flygrädd? Övervinn din rädsla med ACT (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2018-03-28
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Benk, Lisa (form) / Lundström, Björn (foto)
Dimensioner
208 x 157 x 17 mm
Vikt
326 g
SAB
Prdd,Dokb
ISBN
9789187905919
Flygrädd? Övervinn din rädsla med ACT (häftad)

Flygrädd? Övervinn din rädsla med ACT

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-03-28
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Är du rädd för att flyga?

Gruvar du dig i veckor inför jobbresor? Semestrar du helst på nära håll för att slippa sätta din fot på en flygplats? Du är långt ifrån ensam, men det behöver inte vara så flygrädsla går att övervinna! I boken Flygrädd? berättar psykologen Cecilia Gustafsson och piloten Björn Lundström hur du kan komma över din rädsla.

Med hjälp av ACT (Acceptance and Commitment Therapy) och upplevelsebaserade övningar får du verktyg som hjälper dig att förstå och agera utifrån dina egna val. Cecilia förklarar vad rädsla egentligen är, varför vi ofta är rädda för våra egna reaktioner snarare än för en reell fara och vad vi kan göra åt det.

Björn berättar utifrån sin mångåriga erfarenhet som pilot vad som egentligen händer både före och under en flygning, och ger svar på alla de frågor han får från flygrädda: Vad är det som låter vid starten? Vad är turbulens? Kan planet skadas av blixtnedslag?

Boken ger dig lättillgängliga exempel och övningar som i kombination med separata ljudfiler du hittar på nätet hjälper dig att komma över din rädsla, att faktiskt kunna flyga utan att vara rädd.

CECILIA GUSTAFSSON är leg. psykolog och specialist i klinisk psykologi. Hon arbetar utifrån beteendeterapeutiska metoder som KBT och ACT. Cecilia har många års erfarenhet av att behandla såväl flygrädsla som andra fobier och rädslor.

BJÖRN LUNDSTRÖM började segelflyga som 15-åring. Han är flygingenjör, före detta testoch Viggenpilot och arbetar nu som flygkapten. Som bjornpilot har han över 70 000 följare på Instagram, Youtube och Twitter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flygrädd? Övervinn din rädsla med ACT. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra hjälp vid flygrädsla!
    Ann-Catrin Sjöberg, 19 juli 2018

    Jag tycker att den här boken hjälpte mig att ta ett första steg att stå ut med mina tankar och känslor av obehag som jag har när jag flyger. Mycket bra att det är både en pilot och en psykolog som skrivit boken, jag fick mycket fackkunskap om hur flygplan fungerar och hur piloterna arbetar i cockpit, som gjorde mig lugnare och mer intresserad av flygplan. Inte bara rädd!
    Den psykologiska metod som lärs ut i boken ACT tror jag är rätt metod för mig att kunna flyga oftare och med mindre anspänning än tidigare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna