Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Skön reselitteratur
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2017-08-14
Upplaga
1
Förlag
Bucket List Books AB
Medarbetare
Arndorff, Jan (form) / Rahm, Jonas (form) / Öhgren, Marie (foto)
Dimensioner
185 x 142 x 15 mm
Vikt
376 g
SAB
Njz Paris.08
ISBN
9789187969263
Filmälskarens guide till Paris (häftad)

Filmälskarens guide till Paris

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-08-14
379
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Recensioner
"Vilken underbar bok för alla Parisälskare och alla som ännu inte varit där. [...]
200 platser och 158 filmer finns att upptäcka i denna lilla pärla. Betyg: 5 av 5." /Kommunalarbetaren

"En ljuvlig liten karamell, det här - läs och njut, res till Paris, och upplev. Upprepa så många gånger som möjligt." /Stories from the city

"Guiden är lika mycket Paristips som filmförslag." /M-magasin

"Hela 200 platser från 158 filmer, man bara längtar!" /Hanneles bibliotek

"Det är en matnyttig, personlig och inte sällan rolig bok som jag gärna tar med som sällskap på nästa resa. [E]n självklar present till den som liksom jag gillar Paris och film." /Enligt O

"En härlig bok att ha med sig på resan" /Bokfantast

Se Paris med nya ögon
Paris är så mycket mer än de vanligaste turistmålen. Ibland kommer vi till platser som vi känner igen men vi vet inte varför. Är det inte på den här bron som Harrison Ford och Julia Ormond kysser varandra? Är det inte här som Audrey Tautou kastar smörgås? Visst är det på det här kaféet som Ethan Hawke och Julie Delpy fikar? Den här kyrktrappan verkar bekant. Är det här man ska sätta sig för att få träffa Hemingway?

"Det är lätt att bli förtrollad av Paris!" - Ur Jannike Åhlunds förord

Paris är ju en populär inspelningsplats. Det har blivit många resor till den franska huvudstaden för författarna, Marie med kameran i hand, och Eva med anteckningsblock och penna. Många parisare har svarat intresserat på deras frågor. Vänliga hovmästare har berättat om takmålningar, stolta teaterdirektörer har berättat om filmer inspelade just där. De har blivit visade runt på tjusiga hotell och inbjudna i biosalonger. Men mest har de promenerat runt i den franska huvudstaden enligt en noga uppgjord plan. Amélies kärleksbekymmer i Montmartre, Cléos oroliga promenader i Montparnasse, Jason Bournes vilda biljakt i Belleville. Allt har de kollat.

Med den här boken kan du uppleva filmscener, hitta filmälskarens smultronställen och på ett annorlunda sätt upptäcka nya platser i Paris - eller återupptäcka gamla. Boken tar upp närmare 200 platser från 158 filmer och innehåller dessutom kartor samt film-, plats- och personregister. Alla filmerna i boken har distribuerats i Sverige.

Boken innehåller ett förord av Jannike Åhlund.

Eva Lindfors och Marie Öhgren är riktiga filmfantaster. Marie Öhgren var tidigare biografägare i Landskrona under många år och jobbar numera som filmdistributör i Malmö. Eva Lindfors har haft stor glädje av sina språkkunskaper som fransklärare och läromedelsförfattare. Båda är engagerade i filmstudiorörelsen och har suttit i styrelsen för Sveriges Förenade Filmstudios.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Filmälskarens guide till Paris
  2. +
  3. Lasse Åberg : Samlade fragment ur ett spretigt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lasse Åberg : Samlade fragment ur ett spretigt liv av Lasse Åberg (inbunden).

Köp båda 2 för 708 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Kort fransk grammatik med övningar

    Ulla Britta Persson, Eva Lindfors

    Vi, Ulla Britta Persson och Eva Lindfors, är språklärare och läromedelsförfattare sedan många år och har tidigare skrivit den populära Un Air-serien, franska för gymnasiet och vuxenutbildningen. Och nu ger vi ut Kort fransk grammatik