Jakten på det autentiska (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2023-04-06
Förlag
Teg Publishing
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
213 x 145 x 32 mm
Vikt
618 g
SAB
G:df,Imbaj
ISBN
9789188035745

Jakten på det autentiska

Häftad,  Svenska, 2023-04-06
343
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


Ordet autentisk ligger i tiden. Det betyder att något är eller framstår som äkta och tillförlitligt och det används ofta som ett positivt värdeomdöme, inte minst om film. Jakten på det autentiska rör sig kring hur sanning skapas eller förloras när ett dokumentärt material bearbetas och presenteras i en konstnärlig process. Vilken sanning finns i det vi väljer att dela med andra?

I antologin diskuterar tio författare autenticitet, samtalskonst, vardagsspråk, dokumentärlitteraturens praktik samt kärlekens uttryck och samtida villkor. Vad och vem uppfattas som autentisk? Hur har synen på det autentiska förändrats över tid? Hur arbetar dokumentären och fiktionsfilmen med begreppet? Vad förenar jakten på det autentiska med jakten på kärleken? Flera av texterna utgår från dokumentärfilmen, av Staffan Julén och boken av Marit Kapla med samma namn Kärlek på svenska. Boken innehåller även bilder från ett antal av Staffan Juléns filmer från hans fyra decennier som dokumentärfilmsregissör.

Medverkande: Anders Ekström, Emma Engdahl, Carin Franzén, Per Magnus Johansson, Staffan Julén, Anna Jungstrand, Marit Kapla, Johanna Lindbladh, Magnus Linton, Hynek Pallas och Kent Sjöström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jakten på det autentiska
  2. +
  3. Drömmar och verklighet : en biografi om Tom Alandh

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drömmar och verklighet : en biografi om Tom Alandh av Johan Kellman Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 422 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna