Absolut ingen gris (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mango och Bambang (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2017-10-24
Upplaga
1
Förlag
Speja Förlag
Översättare
Helena Stedman
Originaltitel
Mango & Bambang : The Not-a-Pig
Illustratör/Fotograf
Clara Vulliamy
Dimensioner
190 x 140 x 17 mm
Vikt
339 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188167156
Absolut ingen gris (inbunden)

Absolut ingen gris

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-10-24
129
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
"Det här är en pärla. Mango och Bambang går rakt in i hjärtat. En charmig bok om vänskap på många plan, en vänskap som går över alla gränser ...
Detta är en bok jag önskar både barn och vuxna ska få läsa. Absolut ingen gris är en gränsöverskridande bok om empati och omtanke." Lektör Ulla Lundberg i BTJ-häftet nr, 2018.

Oemotståndlig bok för bokslukaråldern!

Mango är bra på precis allting. Inte bara karate och schack. Och hon är inte rädd för någonting.
Bambang är rädd för precis allting och kan ingenting. Tycker han själv i alla fall. Dessutom är han en asiatisk tapir och absolut inte en gris.

Det här är historien om hur Mango & Bambang blev bästa vänner. Det var inte alldeles självklart. Men efter att ha flytt från tigrar, hoppat simhopp och ätit banan-pannkakor, upptäckte de att de inte hade klarat sig utan varandra.

Absolut ingen gris (OBS, det här är väldigt viktigt. Bambang är absolut inte en gris!) är den första delen i serien om vännerna Mango & Bambang.
Clara Vulliamys charmiga illustrationer och Polly Fabers brittiskt underfundiga humor, gör den här boken till en verklig pärla. En varm historia om fördomar, mod och om hur vänskap övervinner allt.

Polly Faber växte upp i Cambridge, i ett hus där varje rum var fullt av bokhyllor och boktravar - även toaletten! Hennes farfar grundade förlaget Faber & Faber (så de flesta böckerna kom därifrån). Nu skriver hon egna böcker i sin lilla, trånga, mysiga kombinerade kudd- och skrivarhörna, i huset i London.

Clara Vulliamy växte upp i Notting Hill i London och har studerat på Chelsea School of Art, The Ruskin och The Royal Academy. Konst har alltid varit hennes liv. Pappa var arkitekt och konstnär. Och hennes mamma både skrev och illustrerade barnböcker, och när Clara själv fick barn började hon göra detsamma!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Absolut ingen gris
 2. +
 3. Tapir på vift

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tapir på vift av Polly Faber (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Absolut ingen gris. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Härlig och trygg
  Barnboksfamiljen, 3 maj 2019

  Nu har "En tapir för mycket" - tredje delen i serien om Mango & Bambang släppts och i samband med det har vi läst igenom hela serien från start.

  Böckerna handlar om barnet Mango som i första boken lär känna tapiren Bambang som kommer att flytta in till Mango och blir hennes bästa vän.
  Jag har läst otroligt mycket positiva inlägg om denna serien på diverse bokbloggar och hade rätt så höga förväntningar.
  Tyvärr tyckte jag inte att de infriades helt, även om vi i familjen har ... Läs hela recensionen

 2. En charmig liten pärla
  Villivonkansbooks (Örebro), 13 november 2017

  En dag hittar Mango en tapir mitt på vägen inne i staden. Tapiren är rädd och kurar ihop sig. Mango tar med sig tapiren Bambang hem och får en ny bästa vän.
  Mango & Bambang är en charmig bok om vänskap. En vänskap som uppstår mellan Mango och tapiren Bambang. De äter bananpannkakor, hoppar trampolin i badhus och är på äventyr i trappuppgången. Har läst boken med 6 1/2 årige sonen, hans kommentar om boken är att den är Toppen! Han tycker mycket om den och vill gärna läsa den omigen. Boken ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Absolut ingen gris