Barnens bästa bibel (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Barnens Bästa Bibel
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
265
Utgivningsdatum
2020-11-04
Upplaga
1
Förlag
Speja Förlag
Illustratör/Fotograf
Marcus-Gunnar Pettersson
Dimensioner
266 x 195 x 27 mm
Vikt
1256 g
SAB
uCb
ISBN
9789188167477
Barnens bästa bibel (inbunden)

Barnens bästa bibel

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-11-04
259
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Barnens Bästa Bibel en ny svensk barnbibel!

Med avstamp i Jesu födelse berättas först de gammaltestamentliga texterna som Noas ark, Mose i vassen, David och Goliat. Berättelser som också Jesus fick höra som liten. Därefter följer det som sedan blev Nya testamentet. Ett drygt 40-tal berättelser har valts ut, liksom böner, psalmer och bibelord som sätter texterna i ett större sammanhang, både innehållsmässigt och kulturellt.

För Sören Dalevi, biskop i Karlstad stift, har grundtexterna och nyskapandet varit de två viktigaste grundpelarna i skapandet av en ny barnbibel som kan föra det kulturarv som bibeltexterna är, vidare in i vår tid.

Sören Dalevi: "Jag har översatt berättelserna från grekiska och hebreiska och sedan arbetat med dem och byggt på utifrån ett barnperspektiv. Det roliga är att Marcus- Gunnar har samma barnperspektiv, vi tycker båda två att det är väldigt viktigt att ta barnen på allvar och inte väja för de svåra frågorna. Jag tycker att det är ett unikt samarbete, och jag tror det kommer att synas på slutresultatet."

Marcus-Gunnar Pettersson: "Jag växte upp med de här berättelserna, och de är fortfarande en viktig del av mig. Det är ett både ärofyllt och svårt uppdrag, att balansera mellan att både utmana och respektera människors föreställningar. Jag ägnade två månader bara åt att fundera ut hur jag skulle illustrera änglar. Jag landade i något som åtminstone är okey, haha!"
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barnens bästa bibel
 2. +
 3. Rädslorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädslorna av Jesper Lundqvist, Marcus-Gunnar Pettersson (inbunden).

Köp båda 2 för 382 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Barnens bästa bibel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. barnbibel som låter bibelns värld komma nära oss
  Arved Arvedson, 20 november 2020

  Jag tycker om den grundsyn som väglett både textförfattaren och illustratören. Texten ligger nära. originalet och illustrationerna har en glad lekfullhet.

 2. Enkel och fin bok
  Gustavs bokhylla, 19 november 2020

  AC:
  Upplägget på denna bok känns bra då Sören Dalevi skriver på ett enkelt och oprackade sätt. Det är olika berättelser i boken och även klassiska psalmer. Man behöver inte sträckläsa boken om man inte vill. Marcus-Gunnars Petterssons illustrationer är som vanligt detaljrika, lockande och spännande. Fantastiskt fina bilder.

  Att läsa bibeln kan kännas härligt eller provocerande beroende på vilken sida av myntet man står på. När vi bläddrar och läser i boken känner vi att det inte ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna