Barnens bästa bibel (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Barnens Bästa Bibel
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
265
Utgivningsdatum
2020-11-04
Upplaga
1
Förlag
Speja Förlag
Illustratör/Fotograf
Marcus-Gunnar Pettersson
Dimensioner
266 x 195 x 27 mm
Vikt
1256 g
SAB
uCb
ISBN
9789188167477
Barnens bästa bibel (inbunden)

Barnens bästa bibel

(13 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-11-04
258
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Förhandsbeställ andra upplagan! Levereras 14:e januari.

Barnens Bästa Bibel en ny svensk barnbibel!

Med avstamp i Jesu födelse berättas först de gammaltestamentliga texterna som Noas ark, Mose i vassen, David och Goliat. Berättelser som också Jesus fick höra som liten. Därefter följer det som sedan blev Nya testamentet. Ett drygt 40-tal berättelser har valts ut, liksom böner, psalmer och bibelord som sätter texterna i ett större sammanhang, både innehållsmässigt och kulturellt.

För Sören Dalevi, biskop i Karlstad stift, har grundtexterna och nyskapandet varit de två viktigaste grundpelarna i skapandet av en ny barnbibel som kan föra det kulturarv som bibeltexterna är, vidare in i vår tid.

Sören Dalevi: "Jag har översatt berättelserna från grekiska och hebreiska och sedan arbetat med dem och byggt på utifrån ett barnperspektiv. Det roliga är att Marcus- Gunnar har samma barnperspektiv, vi tycker båda två att det är väldigt viktigt att ta barnen på allvar och inte väja för de svåra frågorna. Jag tycker att det är ett unikt samarbete, och jag tror det kommer att synas på slutresultatet."

Marcus-Gunnar Pettersson: "Jag växte upp med de här berättelserna, och de är fortfarande en viktig del av mig. Det är ett både ärofyllt och svårt uppdrag, att balansera mellan att både utmana och respektera människors föreställningar. Jag ägnade två månader bara åt att fundera ut hur jag skulle illustrera änglar. Jag landade i något som åtminstone är okey, haha!"

Marcus-Gunnar Pettersson vann Region Värmlands Frödingstipendium 2020.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Barnens bästa bibel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Toppenbok!
  Maria Englund, 19 december 2020

  Troligtvis den bästa barnbibeln på marknaden just nu. Man behöver inte ens vara kristen för att uppskatta den här boken.

  Rolig, fint illustrerad och skriven på ett sätt att den faktiskt går att läsa. Många barnbiblar är ju annars rätt tråkiga. Vår 6-åring uppskattar berättelserna och vill gärna sjunga med i de kända psalmerna.

  Som sagt, vem vill inte läsa en bok där Abrahams hemstad Ur, har en stadsskylt med texten "Balla Ur"? Det är humor.

 2. Barnens bästa bibel
  Per-Ove Nelstrand, 7 december 2020

  Mycket bra bok av biskopen i Karlstads stift, Sören Dalevi. Han skriver bibelns berättelser så att barn förstår. Passar även vuxna som är nyfikna på Bibeln.

 3. barnbibel som låter bibelns värld komma nära oss
  Arved Arvedson, 20 november 2020

  Jag tycker om den grundsyn som väglett både textförfattaren och illustratören. Texten ligger nära. originalet och illustrationerna har en glad lekfullhet.

 4. Enkel och fin bok
  Gustavs bokhylla, 19 november 2020

  AC:
  Upplägget på denna bok känns bra då Sören Dalevi skriver på ett enkelt och oprackade sätt. Det är olika berättelser i boken och även klassiska psalmer. Man behöver inte sträckläsa boken om man inte vill. Marcus-Gunnars Petterssons illustrationer är som vanligt detaljrika, lockande och spännande. Fantastiskt fina bilder.

  Att läsa bibeln kan kännas härligt eller provocerande beroende på vilken sida av myntet man står på. När vi bläddrar och läser i boken känner vi att det inte ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna