Bärnstenar i vattnet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lövjekarlens vandringar (del 1)
Antal sidor
550
Utgivningsdatum
2017-09-28
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Medarbetare
Berglund, Eva-Karin (red.)
Dimensioner
217 x 155 x 44 mm
Vikt
736 g
SAB
Hc
ISBN
9789188187253
Bärnstenar i vattnet (inbunden)

Bärnstenar i vattnet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-09-28
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bärnstenar i vattnet Kan levereras innan julafton
Året är 1657. Prästens hustru dör i barnsäng och ryktena börjar spridas samma natt. Det pratas om klor och sylvassa tänder, som har slitit upp moderns mage från insidan, om horn och en kropp täckt av hårda förkolnade fjäll. Prästfrun har fött djävulens avkomma, sägs det. Men barnet som den unge lövjekarlen hittar i skogen denna natt liknar inte beskrivningen alls. Flickan har sammetsmjuka, röda lockar och nyfikna bärnstensgula ögon.

Lövjekarlen tar med sig flickan på sina vandringar och lär henne allt han kan om örter och läkeväxter. Han visar henne vägen till älvornas rike och bjuder upp henne till dans när de hör Näckens spel. Ju äldre hans Teresa blir, desto klarare blir det för dem båda att deras vägar har korsats förut, i en annan värld, en annan tid. En gång har de varit älskare, men vad väntar dem i detta liv? Medan de försöker komma underfund med sina känslor, drar häxjägarna allt närmare och snart måste lövjekarlen och Teresa fly för sina liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bärnstenar i vattnet
 2. +
 3. Ishavet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ishavet av Michèle Glatthard (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bärnstenar i vattnet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En underbart vacker bok
  Tina, 26 mars 2018

  Om du gillar folktro, att läsa om näcken, älvor och andra väsen ska du absolut läsa den här boken. Författaren är väldigt duktig på att beskriva miljöer och människor och historien är både vin, spännande och sorglig med många starka känslor.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Michèle Glatthard

 • Trollsländor

  Michèle Glatthard

  Olycklig och sorgsen har han planlöst vandrat omkring. Gjort allt för att gömma undan minnena efter Teresa djupt inne i sitt hjärta. Men ett hjärta tål inte hur mycket som helst innan det tynar bort av längtan och till slut bestämmer sig lövjekarl...

 • Ishavet

  Michèle Glatthard

  Karin drömmer om ingenting annat än att få gå på dans med sin Anders, gårdens finaste dräng. Hennes dröm blir till en mara när Anders bror Leif leder henne från logen. Till midsommar föder Karin två barn, en änglalik flicka och en gosse som har fa...