Vad är socialdemokrati? (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2019-12-12
Förlag
Tankesmedjan Tiden
Dimensioner
210 x 138 x 13 mm
Vikt
300 g
SAB
Occ.06z Sveriges socialdemokratiska arbetareparti
ISBN
9789188224972

Vad är socialdemokrati?

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-12-12
257
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Socialdemokratin är och har länge varit den starkaste
politiska kraften i Sverige och många andra länder.
Men vad är socialdemokrati? Vilka idéer bygger den sin politik på? Hur ser dagens socialdemokrati på strukturer och samhällsförändring? Och hur kan arbetarrörelsens grundläggande värderingar om jämlikhet och frihet användas för att förstå och förändra dagens samhälle? Hur ska socialdemokratin ta sig an vår tids stora utmaningar: ökade klyftor, klimatförändringar, ofrivillig migration, urbanisering och digitalisering?

I "Vad är socialdemokrati?" återvänder Ingvar Carlsson och Anne-Marie Lindgren till socialdemokratins idégrund, men tar den in i vår tid. Detta är den nya utgåvan (2019) av den skrift som har en närmast legendarisk ställning inom arbetarrörelsen. Tidigare utgåvor har översatts till en mängd olika språk, varit inspirationskälla för många socialdemokrater i Sverige, men också smugglats in till progressiva frihetskämpar och rörelser i Afrika, Latinamerika och Asien.

Nu kan 2020-talets utgåva av "Vad är socialdemokrati?" förklara och inspirera dagens och morgondagens nyfikna, samhällsintresserade och engagerade människor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad är socialdemokrati?
 2. +
 3. AI & makten över besluten

De som köpt den här boken har ofta också köpt AI & makten över besluten (häftad).

Köp båda 2 för 506 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vad är socialdemokrati?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. ATT TALA KLARSPRÅK
  Jan-Ivar Johansson, 5 februari 2020

  " Ett första steg för att skapa förståelse för det nödvändiga i att höja skatterna är därför opinionsbildningsarbete och inte minst kunskapsspridning om den generella välfärdspolitikens betydelse. Och om det ofrånkomliga sambandet med skatteuttaget." sid180
  Sedan början av 80 talet och framåt har jämlikheten , solidariteten mellan människor och därmed friheten för de som har de minsta inkomsterna och är utan både ekonomiskt eller kulturellt kapital, ökat i en förfärande takt i Sverige. ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna