Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Fingal Olsson (del 1)
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2017-05-02
Upplaga
1
Förlag
Whip Media
Dimensioner
10 x 210 x 135 mm
Vikt
209 g
SAB
Hc
ISBN
9789188265708
Fingal Olsson och hans sällsamma katt (häftad)

Fingal Olsson och hans sällsamma katt

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2017-05-02
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Fingal Olsson är sjuttiofem år, men känner sig som nittiofem. Han lever stillsamt tillsammans med sin katt Harald och citerar ofta Tage Danielsson för att trösta sig själv. En dag avlider hans granne och nära vän. Efter det blir ingenting sig likt. Den första skälvande förändringsdagen infinner sig när Bella Bellanoy ska flytta in och ta över grannens lägenhet. Fingal undrar vad han ska kunna ha för utbyte av en sådan ung granne.

Han försöker skrämma iväg henne genom att berätta en hiskelig historia, men det går inte som han tänkt. När han får syn på Bella är det som om hans hjärta stannar och tiden vrids tillbaka till en händelse i hans liv som han förträngt.

Trots åldersskillnaden mellan Fingal och Bella, uppstår en varm vänskap som de båda lever upp av. Undantryckta slumrande minnen vaknar till liv hos Fingal och deras vänskap vävs samman till band som ingen av dem kunnat förutse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fingal Olsson och hans sällsamma katt
 2. +
 3. Fingal Olsson - Harald och kärleken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fingal Olsson - Harald och kärleken av Cathy Catarina Söderqvist (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fingal Olsson och hans sällsamma katt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar feelgood bok
  @bettan_bokprataren (Örebro), 21 mars 2019

  Om du vill ha en riktigt underhållande, gripande och helt underbar bok om hur ny vänskap kan uppstå över generationer, så ska du läsa, Fingal Olsson och hans sällsamma katt.
  Bella, Fingals nya granne, skakar om Fingals inrutade rutiner och han funderar över vad de egentligen ska ha för utbyte av varandra? Men det uppstår en djup och innerlig vänskap som har oväntat i beredskap för dem.
  Jag gillar författarens grepp att låta katten Harald inta ett berättarperspektiv och det får mig ... Läs hela recensionen

 2. Feelgood pärla
  Villivonkansbooks, 15 juli 2017

  Fingal Olsson är sjuttiofem år, han lever ett stillsamt liv med sin katt Harald och citerar ofta Tage Danielsson för att trösta sig själv. En dag avlider hans granne och nära vän. Inget blir sig likt när Bella Bellanoy flyttar in i grannens lägenhet. Vad ska Fingal kunna ha för utbyte av en sådan ung granne...
  Boken är en varm historia om oväntad vänskap som dyker upp där man minst anar det. Skildringen av deras vänskap är så fin och det är kul att få följa deras trevande första träffar s... Läs hela recensionen

 3. En väldigt bra bok! Kan varmt rekommendera den.
  Tina, 5 juni 2017

  En bok man blir glad av, en jättefin historia och jag bara älskar Harald den store (katten)! Det är en varm historia som stannar kvar, helt klart en bladvändare! Fingal är en härlig karaktär liksom Bella. Vänskapen som växer fram mellan dem är jättefin. Jag ser fram emot att läsa mer från Cathy! Läs hela recensionen här: http://www.svenskaboecker.com/2017/05/01/fingal-olsson-och-hans-saellsamma-katt-av-cathy-catarina-soederqvist/

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Fingal Olsson och hans sällsamma katt