Modigt med Vilma och Loppan (samlingsvolym) (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vilma & Loppan
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
101
Utgivningsdatum
2017-07-10
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Mikael Sjömilla
Dimensioner
216 x 157 x 13 mm
Vikt
350 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188347442
Modigt med Vilma och Loppan (samlingsvolym) (inbunden)

Modigt med Vilma och Loppan (samlingsvolym)

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2017-07-10
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Samlingsvolym! Innehåller böckerna "Modigt med Vilma & Loppan", "Kärlek med Vilma & Loppan" och "Tillsammans med Vilma & Loppan".

Vilma och Loppan spelar fotboll när bollen far rakt in i arga tant Sturessons trädgård. Nu krävs mod!

När Vilma kommer tillbaka efter att ha varit sjuk är inget som det brukar. Plötsligt gör Loppan en massa nya saker. Ska de inte göra saker tillsammans mer?

Sigge är ny i klassen och gillar rymden precis som Vilma gör. Vilma blir alldeles varm i kroppen när hon är med Sigge. Är det kärlek hon känner?

Modigt med Vilma och Loppan har utsetts till Outstanding Book av IBBY - International board on books for young people.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.

Sagt om boken:

Allt är inte svart eller vitt, alla är olika på olika sätt och var och en har sina styrkor och svagheter. Ibland kraschar dessa ihop, ibland är de berikande. Böckerna om Vilma och Loppan navigerar medvetet runt de vanliga normativa fallgroparna och utmanar också vissa av barnlitteraturens enklaste lösningar.

Göteborgsposten

Jag älskar hur författaren Anneli Khayati bakar in att Vilma sitter i rullstol på ett helt naturligt sätt (det nämns inte ens i texten) vilket för oss läsare då ter sig som den naturligaste sak i världen. Som vanligt påvisar böcker från OLIKA vilka möjligheter som finns om man går utanför könsrollerna. Ut med stereotyper in med möjligheter!

Nina Ruthström, LitteraturMagazinet

Bokens handling är enkel och vardaglig och barnen leker lekar som vilka ickehandikappade barn som helst. Som i alla andra böcker från Olika är det en lek med könsroller och även i denna bok är det något som smälter in i historien och inte känns påklistrat. En bok jag definitivt kommer att låta min son läsa om några år!!

Feministbiblioteket
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »