Värt en omväg : Gömda oaser i och runt Göteborg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2018-08-10
Upplaga
1
Förlag
Votum Förlag
Medarbetare
Sjödelius, Johan (form) / Engström, Krister (foto)
Dimensioner
280 x 255 x 20 mm
Vikt
1351 g
ISBN
9789188435507
Värt en omväg : Gömda oaser i och runt Göteborg (inbunden)

Värt en omväg : Gömda oaser i och runt Göteborg

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-08-10
279
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Bortom stadens brus och vardagens vanliga finns nya platser att utforska. Följ med oss utanför det redan kända.

Många av de gömda och ibland bortglömda oaserna ligger alldeles framför oss, mitt i staden. Några av de platser vi valt ut är oaser, inte alls långt borta och fortfarande lättillgängliga. Vi söker oss till mer eller mindre kända, och i vissa fall slutna eller reserverade platser i Göteborgsområdet.
Vi vill finna platser för en stunds rekreation, inspiration och miljöombyte, men även för möjlighet till återhämtning. Vi vill göra dig nyfiken på något nytt i din närhet. Därför har vi valt ut oaser av varierande karaktär, som av olika skäl är värda en omväg.

Mats Andréasson är ingenjör med lång erfarenhet av vatten och miljöfrågor. Under arbetet med denna bok har det varit särskilt lockande att utforska och förmedla Göteborgs vattenvägar, från källor till älv. Tidigare böcker av Mats, Nordens längsta vattendrag, Den ljusnande framtid är vår, Luleälven möten i norr och Sveriges sjöar en del av oss.

Ulf Moback är landskapsarkitekt och har arbetat för Göteborgs stad under nästan hela sitt yrkesliv. Genom sina olika arbeten på såväl parksidan som stadsbyggnadskontoret har Ulf sett många kända och mindre kända delar av Göteborg med omgivningar och önskar med denna bok inspirera fler att upptäcka några pärlor i Göteborgsområdet.

Krister Engström är fotograf. Mycket av det han fotograferar har arkitektur i fokus och särskilt kulturhistoriska miljöer ligger honom varmt om hjärtat. Mellan uppdragen för olika byråer och magasin jobbar han med bokprojekt. Krister har tidigare gett ut böckerna Stationshus-Järnvägsarkitektur i Sverige, Guide till Göteborgs arkitektur, Västsvenska slott och herrgårdar samt Arkitekter och fasader.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Värt en omväg : Gömda oaser i och runt Göteborg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Minne från en äkta Göteborgare
    Lars-Inge Lundblad, 21 januari 2022

    En bra bok för en gammal Göteborgare som bor i Stockholm sedan 60-talet men har inte glömt stora Katrinelund och Överåsparken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna