Historiska katter (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (133.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Historiska djur
Inläsare
Erik Fichtelius
Utgivningsdatum
2018-12-10
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
ISBN
9789188439437

Historiska katter Ljudbok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2018-12-10

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Fullt klös med Erik Fichtelius!

En fängslande bok av författaren och journalisten Erik Fichtelius om katten som mänsklighetens välgörare genom tiderna.

- Våra husdjur har mycket att lära oss människor om oss själva, vår egen samtid, vår politik och vår mänskliga historia, hävdar Fichtelius.

Boken handlar bland annat om katten som kartlade Australien och katten som utrotade en hel fågelart. Här finns storfräsaren på Youtube och den japanska katten som räddade en hel järnvägslinje, kattborgmästare, bibliotekskatter, sjukhuskatter, modekatter och skolkatter.

Här finns också katten som gjorde ett visst varumärke för kattmat till en miljardindustri, liksom den svenska bondkatt som räddade Sverige från galna ko-sjukan och den okända franska rymdkatten.

- Det är många fascinerande katter som påverkat historien, säger Erik Fichtelius.

Kort sagt: I boken finns ett rikligt bildmaterial på ett 20-tal katter som förändrat världen. Ibland ändrar slumpen världens gång på ett sätt som inte hade kunnat förutsägas. Historien är full av spännande tillfälligheter.

Erik Fichtelius har jobbat som journalist hela sitt vuxna liv. Han har tidigare arbetat på både Sveriges Radio, UR och Sveriges Television. Han har fått Stora Journalistpriset två gånger, 1984 och 2007. Han har även varit gästprofessor i journalistik vid Stockholms Universitet och är hedersdoktor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Mittuniversitetet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Historiska katter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas
    -, 20 juli 2022

    Bra, intressant och lyssningsvärd. Tyvärr lärde jag mig inget nytt, men för alla kattälskare och personer som vill vara allmänbildade är denna bok ett måste.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Erik Fichtelius