Novali hjärta Sara (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2018-03-12
Upplaga
1
Förlag
Vaktel förlag
Illustratör/Fotograf
Katarina Vintrafors
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
305 g
ISBN
9789188441171
Novali hjärta Sara (inbunden)

Novali hjärta Sara

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-03-12
128
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Novali går i ettan. Hon älskar att gå i skolan. Extra pirrigt är det eftersom hon är kär i Sara

som går i klassen bredvid. Men vågar hon berätta det för Sara? Tänk om hon skrattar.

En börja-läsa-bok på HBTQ-temat som också fungerar som högläsningsbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Novali hjärta Sara
 2. +
 3. Handbok för superhjältar 1 - Handboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för superhjältar 1 - Handboken av Elias Våhlund, Agnes Våhlund (inbunden).

Köp båda 2 för 267 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Novali hjärta Sara. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Enkel, tydlig och äkta
  Anni, 28 februari 2021

  Bokens huvudperson, Novali, har precis börjat i åk 1 och författarinnan beskriver på ett fint och pedagogiskt sätt hennes olika känslor och landar i hur det känns att vara kär. Det är bra att hon är tydlig och skriver rakt på sak om att det handlar om samkönad kärlek. Det enda som känns onödigt och malplacerat är att man i baksidetexten lyfter att boken har ett HBTQ-tema. Det skaver lite och känns otidsenligt. Men innehållet i boken är varmt och inkluderande och de fina illustrationerna samspelar fint med texten och lyfter den ytterligare.

 2. Detta är en viktig och pedagogisk bok!
  Gullis lästips (Rönninge), 23 augusti 2019

  Novali 💖 Sara är en högst dagsaktuelle och viktig bok som handlar om den där riktigt första pirriga och nervösa kärleken som får Novalis mage fylld med fjärilar så fort hon ser Sara med sitt vackra svarta och krulliga hår och när Sara ler lyser hennes tänder som solen, då blir Novali jätteglad och pirrig i hela kroppen.

  Novali är nämligen kär i Sara men det vågar hon inte berätta för någon.
  Novali undrar om man kan vara kär i en tjej när man själv är tjej? Hon vet att so... Läs hela recensionen

 3. Fin bok om kärlek

  Detta är en bra bok för barn i lågstadium att läsa själva när de börjat komma igång med läsningen - vi läste den dock högt i bilen påväg hem vilket uppskattades av A 8 år. Borde även funka bra i den äldsta åldern på förskolan.
  Boken handlar om Novali och Sara, som Novali har en oskyldig barnförälskelse i. Vi får följa Novali under boken och läsa hur hon funderar över sin hemliga förälskelse, hur det kan kännas när man känner sig utanför och tro att den man gillar gillar en annan.
  <... Läs hela recensionen

 4. Fantastiska illustrationer och underbar feelgood!
  Jessika Lilja, 4 juni 2018

  Fantastiska illustrationer och en underbar feelgood-historia! Novali hjärta Sara är en bok för barn om förälskelse och visar att kärlek är viktig oavsett vem du är kär i. Boken lockar till samtal om kärlek och samkönade relationer. Rekommenderar den som present, och boken borde vara självklar på alla förskolor!

 5. Rekommenderas varmt
  Maria Terese Viklund, 24 april 2018

  Novali är en av de viktigaste böckerna i vår tid. Det är en härlig berättelse om förälskelse och hur det kan se ut bortom normer, både könsnorm och vithetnorm. Jag älskar denna bok för den är charmig, lättläst och fångar barnen kring ett tema som är så viktigt att våga lyfta och prata om på ett enkelt sätt. Den är så viktig då den psykiska ohälsan breder ut sig alltmer i vårt samhälle bland barn och vuxna som inte tillåts vara som de är på grund av begränsade normer. Jag rekommenderar denna f... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Yvette Lissman

 • Kvinnor Berättar #metoo

  Yvette Lissman

  Boken &quot;Kvinnor Berättar #METOO&quot; är en samlingsantologi med berättelser av modiga människor som får en plats att berätta sin #metoo- historia. Så att vi tillsammans kan förändra de dolda maktstrukturerna i samhället När hashtaggen #metoo ...