Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Motståndstrilogin (del 1/3)
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2018-01-16
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
216 x 145 x 32 mm
Vikt
628 g
SAB
Hc
ISBN
9789188545732
Blodlokan (inbunden)

Blodlokan

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2018-01-16
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Kvinnan på tåget möter Millennium i ny storslagen spänningstrilogi.
Psykologisk thriller om den lilla människans kamp mot makten

Fantastiska personskildringar och skickligt uppbyggd spänning! Jag läser med andan i halsen och hjärtat i handen. - Camilla Läckberg

Efter att Saras pappa dör i en mystisk eldsvåda flyttar hon från Örebro till Stockholm för att starta ett nytt liv. Till en början går allt nästan för bra: kaféjobbet byts mot en anställning på pr-byrå och det torftiga rummet i förorten ersätts av en lyxig lägenhet på Östermalm.

Men snart utsätts hon för märkliga och obehagliga händelser, och hotet mot Sara och hennes familj känns alltmer påtagligt. Det blir uppenbart att någon tror att hon har den avgörande nyckeln till något viktigt men vem? Och till vad?

I MOTSTÅNDSTRILOGINskildrar Louise Boije af Gennäs en ung kvinnas kamp mot det etablerade maktmaskineriet. Det är en nervkittlande lek med verklighet och fiktion, där ingenting är som det verkar och där sanningen kan komma att förändra allt.

Louise Boije af Gennäs är författare och dramatiker. Hon har gett ut nio romaner och varit medskapare till svt:s stora succé Rederiet. Hennes pjäser har spelats på Dramaten och Stadsteatern, och hennes romaner har blivit moderna klassiker för läsare i alla åldrar. Med Blodlokan, som är den första delen i motståndstrilogin, byter Louise Boije af Gennäs genre och skriver för första gången en samhällskritisk, psykologisk thriller med stark koppling till verklighetens många ouppklarade svenska »affärer«.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blodlokan
 2. +
 3. Bottenskrap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bottenskrap av Jørn Lier Horst (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Blodlokan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Oliviasdeckarhylla
  Oliviasdeckarhylla, 18 januari 2018

  Blodklokan är verkligen en spännande och mycket välskriven historia. Språket är enkelt men emellanåt ganska övertydligt, till exempel när det gäller känslor och humör. En stor del av boken består av tidningsartiklar, som är autentiska, och handlar om svenska mystiska och mörklagda hemligheter så som mordet på Palme, Cats Falck osv. Artiklarna är både intressanta och ibland lite långrandiga.

  Jag tycker mycket om känslan i Blodlokan. Det är en mystisk, mörk och obehaglig känsla och ja... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 16 januari 2018

  Den här boken, Blodlokan, är den första delen i den planerade Motståndstrilogin.

  Jag har läst flera böcker tidigare av Louise Boije af Gennäs. Bland annat så har jag läst hennes tidigare trilogi, som utspelar sig under millenniets första årtionde. Man får följa några vänner genom dom åren, och samtidigt så får man följa utvecklingen i världen. Alla tre böckerna är otroligt bra, och jag rekommenderar verkligen den bokserien. Här är mina recensioner av dom böckerna: Högre än alla himl... Läs hela recensionen

 3. Kuslig, spännande och välskriven
  Villivonkansbooks (Örebro), 16 januari 2018

  Sara lämnar hemstaden Örebro för ett jobb i Stockholm. Med sig har hon katten Simåns. Hon hyr ett litet rum i en förort hos den mystiska damen Siv. Den där hemska natten hemma i Örebro, gör hon allt för att glömma.
  Blodlokan är den första delen i den nya serien Motståndstrilogin. Författaren sätter ribban högt redan från början, vilken bra start på en ny serie! Jag får hela tiden en lite olustig och kuslig känsla när jag läser boken, allt går lite för bra för Sara, det är lite för tillrät... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Blodlokan