Forskardrömmar: Berättelser för nyfikna barn (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2021-02-08
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Heinö, Elin (red.) / Pettersson, Rasmus (form)
Dimensioner
251 x 192 x 20 mm
Vikt
684 g
SAB
O
ISBN
9789188589965
Forskardrömmar: Berättelser för nyfikna barn (kartonnage)

Forskardrömmar: Berättelser för nyfikna barn

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage Svenska, 2021-02-08
196
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Flickan som flydde krigets Iran som barn och nu forskar om hjärnan och rädsla. Pojken som inte kunde stava till professor, men som sedan själv kom att bli en. Den grubblande flickan som nu har som yrke att fundera över stora frågor om livet. Den ensamma pojken som blev internationell expert.

Forskardrömmar gläntar på dörren till universitetet och berättar om barn som sedan blev forskare till yrket. En del tyckte att det var roligt att gå i skolan, en del tyckte att det var tråkigt. Vissa växte upp i en universitetsstad, andra ute på landet eller där elektriciteten kom och gick. Lika olika som barnens intressen och förutsättningar, var deras vägar till forskningen.

Följ med genom 60 vackert illustrerade berättelser - alla med koppling till Sverige - om barn som senare i livet på olika sätt har bidragit till att föra forskningen framåt. I framtiden kanske det är du som gör det!
Bakom Forskardrömmar står Sveriges unga akademi, en vetenskapsakademi för ett urval av de främsta yngre forskarna inom alla fält. De hoppas att fler barn ska få upp ögonen för vetenskap och se att de kan vara framtidens forskare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Forskardrömmar: Berättelser för nyfikna barn
 2. +
 3. Mitt käraste gyllene barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mitt käraste gyllene barn av Christina Wahldén (inbunden).

Köp båda 2 för 325 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Forskardrömmar: Berättelser för nyfikna barn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nödvändig
  Thomas Hålldén, 26 mars 2021

  Hoppas att boken får många unga att våga sig in i en intressant värld.
  Det finns fortfarande mycket att utforska.

 2. Gläntar på dörren till universitetet
  Annika Moberg, 17 mars 2021

  Otroligt fin bok skriven av en grupp som själva är yngre forskare. Annorlunda och bra att de 60 forskarna presenteras som barn, vilka egenskaper de hade och hur de var när de växte upp. På köpet får vi nutidsorientering, lära känna många idag aktiva forskare, från norr till söder vid landets lärosäten, kvinnor och män inom olika fält. Boken är vackert illustrerad av ett 10-tal illustratörer med olika stilar, den innehåller också några faktauppslag i slutet, om vad man gör på universitetet och... Läs hela recensionen

 3. Kan förhoppningsvis få barn att våga tänka nytt
  Farmor och mormor X 8, 10 mars 2021

  Boken visar att barn från väldigt olika miljöer och som inte alltid varit så framgångsrika i skolan ändå kan hitta forskningsfält med oanade möjligheter. Kanske kan fler unga få upp ögonen för hur kreativt och spännande forskarlivet kan bli. / farmor X 8

 4. Så inspirerande läsning!
  EvaMi, 24 februari 2021

  Jag och mina två tjejer på 7 och 5 år har precis börjat läsa denna som kvällsläsning. Jag trodde att språket skulle vara lite för svårt för dem, och även om det är lite komplicerat och de inte förstår allt så skapar det en massa tankar och fundering i dem små hjärnorna. :) Speciellt kul tycker de att det är att låsa om de kvinnliga forskarna.
  Rekommenderas varmt!

Visa alla 4 recensioner