Varför är mamman arg? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Känslodeckare
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2018-03-13
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Bettina Johansson
Dimensioner
205 x 205 x 8 mm
Vikt
280 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188613097
Varför är mamman arg? (inbunden)

Varför är mamman arg?

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-03-13
149
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
På vägen går en mamma och är arg. Varför är hon det? undrar Alvdis och Hamsa. Har hennes barn tjatat för mycket om godis? Eller har något gått sönder? Kanske mötte hon någon som var dum? Eller så gick hennes teve sönder precis när det blev mål? En riktig känslodeckare, från skaparna bakom succén "Varför gråter pappan?" OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre! Sagt om boken: Texten är enkel och lättförståelig. Det finns ett flöde och engagemang i berättelsen som för samtalet mellan Alvdis och Hansa framåt. Illustrationerna är färgrika och tydliga. Avbildade personers känsloliv kommer klart till uttryck så att även små barn kan förstå och följa med. Genom associationer och tankar får läsaren lära känna barnen Alvdis och Hansa. Men detta är också en bok som benämner och förklarar känslor för barn med en uppmaning till barn att lyssna inåt, fundera och respektera sig själv. Varför är mamma arg? kan varmt rekommenderas. Hanna Troëng, BTJ Jag tycker ju att de här böckerna är fantastiska för att diskutera just det här med känslor och vad en kan göra med dem när de dyker upp. Snygga bilder, enkla förklaringar och lagom långa meningar för en 2-4 åring ungefär. Min fyraåring kände igen sig väldigt mycket, både i mammans ilska (för vilken förälder blir inte arg ibland) men också sin egen ilska över olika saker och ting. Själva beskriver de boken som en känslo-deckare. Perfekt begrepp. 365 böcker du borde läsa Författaren Kristina Murray Brodin och illustratören Bettina Johansson har i sitt kreativa samarbete lyckats skapa text och illustrationer på ett sätt som speciellt vid de mer ledsna känslorna griper tag i läsaren. Hanna Johansson, LitteraturMagazinet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Varför är mamman arg?
 2. +
 3. Varför bråkar syrran?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför bråkar syrran? av Kristina Murray Brodin, Bettina Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Varför är mamman arg?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar för läsning med barnen
  Brijdeep Kaur, 14 mars 2020

  Jag jobbar på förskolan och vi har börjat synliggöra barnkonventionen i vår arbete då har barnkonvention blivit lag. I lässtunden har vi tillsammans funderat över olika känslor. Vi diskuterade tex om man kan vara arg och ledsen samtidigt, eller får man skrika när man blir rädd? Och att ingen får slåss, inte heller vuxna. .
  Enligt mig är boken en väldigt bra underlag för att jobba med känslor och barnens rättigheter. Rekommenderar varmt även för föräldrar med små barn.

 2. Normkreativ berättelse om ilska!

  Detta är uppföljaren till den populära boken "Varför gråter pappan?" och har samma upplägg.
  Alvdis och Hamsa ser en mamma på väg till förskolan. Genom fönstret ser dom hur arg hon är och börjar genast fundera på varför. Under funderingarna får vi följa normkreativa familjekonstellationer och vardagssituationer i barnens tankar. Allt från farfar som påtar i trädgården till mamman som kollar på fotboll. Hamsa bor t.ex med sin farfar och barnen utforskar utklädningslådan utan begränsningar... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna