Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2017-09-20
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
Jeg mødte Jesus. Bekendelser fra en modvilligt troende
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
207 x 133 x 25 mm
Vikt
341 g
SAB
Ci,Lz Rørth, Charlotte
ISBN
9789188647085
Jag mötte Jesus : bekännelser av en motvilligt troende (inbunden)

Jag mötte Jesus : bekännelser av en motvilligt troende

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-09-20
213
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Journalisten Charlotte Rørth var inte en religiös eller andlig sökare, när Guds Son bokstavligen visade sig för henne och talade till henne i en landsortskyrka i Úbeda i Spanien. Erfarenheten kom som en mental och fysisk blixt och tvingade henne att ta sitt moderna rationella liv i beaktande. I boken Jag mötte Jesus. En motvilligt troendes bekännelser berättar Charlotte Rørth hur hon, som kritiskt granskande journalist plötsligt drabbas av det starka mötet med Jesus och hur hon hanterar upplevelsen efteråt. Det är fascinerande att läsa om hur hon gör allt för att rationellt förklara sin upplevelse: Kan det vara epilepsi? Stress? Lika intressant är att se hur omvärlden reagerar när hon berättar om sin upplevelse. Helt plötsligt ses hon, som tidigare ansetts som så rationell, skarp och begåvad som en skör, hopplös excentriker. Läsaren får också följa med Charlotte på en resa tillbaka i litteraturen och historien om den historiske Jesus, och vi finns där när hon besöker forskare inom medicin och psykiatri, präster och andliga guider för att hitta kunskap och förståelse kring vad hänt henne. Jag mötte Jesus är en personlig, existentiell berättelse om tro och tabu i Skandinavien, där religiösa upplevelser och erfarenheter är något av de mest privata definitivt något att hålla för sig själv om man vill undvika att bli sedd som psykiskt obalanserad eller komplett galen. Boken kom ut i Danmark 2015 och har där blivit en oväntad läsarsuccé. Charlotte Rørth är flitigt bokad som föreläsare inom existentiella frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag mötte Jesus : bekännelser av en motvilligt troende
 2. +
 3. Gud är inte ett främmande namn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gud är inte ett främmande namn av Kristian Lundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 270 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jag mötte Jesus : bekännelser av en motvilligt troende. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Berörande!
  -, 31 maj 2019

  Jag mötte Jesus är en personlig, existentiell berättels om tro och tabu i Skandinavien, där religiösa upplevelser är något av det mest privata. Många i hennes situation hade förmodligen valt att hålla tyst om upplevelsen i rädsla för att uppfattas som märklig och konstig. Charlotte väljer att tala om händelserna, och dessutom skriva denna bok om det. Fantastiskt modigt av henne att våga. Det är en varm och kärleksfull berättelse vi får ta del av, välskriven och spännade.

  Jag blev b... Läs hela recensionen

 2. ett verkligt möte
  Sme'n, 12 mars 2018

  är ett bra spegling av vad som kan hända utan att vara knuten till new age kulturen som för det mesta förvillar. En verkligt bra bok för den som söker efter ett alternativ till new age

 3. En ovanlig bok
  Per-Olof , 4 februari 2018

  Om någon upplevt något övernaturligt undviker ofta vederbörande att berätta om det av rädsla att bli betraktad som överspänd och konstig. Men Charlotte hade modet att skriva en hel bok om sina upplevelser. Som skicklig journalist lyckades hon åstadkomma en ytterst välskriven och läsvärd bok.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Charlotte Rørth