Drottningsylt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2018-10-22
Förlag
Mondial
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Illustratör/Fotograf
Jonna Björnstjerna
Dimensioner
295 x 200 x 20 mm
Vikt
730 g
SAB
uLs
ISBN
9789188671295
Drottningsylt (inbunden)

Drottningsylt

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-10-22
Bokus Pluspris: 99 129
Handla inloggad för att ta del av Bokus Pluspris
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kungar, prinsar, grevar och baroner. Statyer, gator, kurvor och torg. Vi vet det mesta om vad de manliga kungliga gjort förr, för dom pratar vi om jämt. Men vad höll alla drottningar på med hela historien?

I Drottningsylt berättar Josefin Johansson roliga, hemska och nästan helt sanna sagor om Sveriges alla drottningar - från vikingatidens Sigrid Storråda till drottning Silvia idag. På med tiaran, nu går hovtåget! Tut tut!

Boken är klädd i tyg och guld (den handlar ju om drottningar!), och är rikligt illustrerad av Jonna Björnstjerna, som bl.a. ligger bakom böckerna om Familjen Kanin.

Josefin Johansson är komiker och artist. Hon blev utsedd till Årets kvinnliga komiker 2017 på Svenska standupgalan och vann På spåret 2018. Hon är också programledare för Smartare än en femteklassare på SVT.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Drottningsylt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Historia ur ett annorlunda perspektiv
    Siv Malmgren, 18 januari 2019

    Jag kunde inte låta bli att läsa boken innan jag gav bort den i julklapp. Den är roligt skriven, samtidigt som den ger massor med nyttig information om Sveriges historia, sett ur drottningarnas perspektiv. Annars brukar de mest nämnas som ett bihang till kungarna och en bytesvara mellan olika länder Den historieintresserade mottagaren (10 år) började genast bläddra i boken och det är inte alla gånger som julklappsböckerna väcker det intresset. Josefin är en känd profil även ibland de unga och det kan säkert locka läsare.

  2. Väldigt rolig!
    Barnboksfamiljen, 16 november 2018

    Med en rejäl dos humor får vi i denna bok följa svenska drottningars historia. Från vikingatiden till nutid presenteras vi för samtliga drottningar och intressanta men också roliga fakta kring deras livsöden. Författaren paketerar verkligen in historisk fakta i en rolig kontext som gör att boken aldrig är tråkig att läsa. Detta förstärks av Björnstjernas träffsäkra och humoristiska illustrationer. Få historiska faktaböcker är lättsamma att läsa pärm till pärm - men denna bok lyckas. Den är ro... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Josefin Johansson

Fler böcker till Pluspris just nu

Bloggat om Drottningsylt