Börspsykologi : så blir du en bättre investerare (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2020-03-19
Förlag
Pug Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Vikt
410 g
SAB
Qaeca
ISBN
9789188699343

Börspsykologi : så blir du en bättre investerare

(16 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-03-19
210
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Gillar det verkligen. Boken tar upp frågor och beteenden som är enormt viktiga för att lyckas med investeringar." /Johan Isaksson, Börspodden

Börspsykologi är till skillnad från de flesta andra ekonomiböcker, en bok med fullt fokus på psykologin bakom lyckade investeringar och dess roll för såväl småsparare som större investerare. Den vänder sig till alla som då och då begår misstag och tar fel beslut, men som med rätt verktyg kan lära sig styra över känslor och annat som kan spela en avgörande roll inte minst i tider då börsen är i gungning.

Så mycket mer än ettor och nollor
Författaren Cristofer Andersson är själv aktiv investerare sedan runt 2010. Han insåg tidigt att investeringar inte bara är siffror och nyckeltal utan minst lika mycket psykologi. Och när man förstår att det är samma psykologiska mekanismer som gäller på börsen som i andra sfärer kan man också effektivt undvika de vanligaste fällorna som marknaden gillrar. I Börspsykologi presenteras komplicerade metoder på lättillgängliga och övergripande sätt. Kapitel för kapitel går den igenom viktiga psykologiska parametrar såsom självkänsla, mindset, belöningssystem och flockbeteende och guidar på ett mycket pedagogiskt sätt läsaren i att förstå sig själv, marknaden och därmed nyckeln till mer lyckade investeringar.

Om författaren
Cristofer Andersson, född 1986, är gymnasielärare i svenska och historia, håller i populära investerarkurser på Folkuniversitetet och bloggar om psykologins roll på marknaden. Genom att investera i stabila, lönsamma och i sin nisch mycket framstående bolag låter han idag sina pengar arbeta för honom dygnet runt, årets alla dagar, år ut och år in. Avkastningen på kapitalet ger honom inte bara ett stort kassaflöde utan även en stor trygghet som han önskar alla. Börspsykologi är Cristofers första ekonomibok, men han har tidigare givit ut en historisk spänningsroman om Gaius Marius som fått mycket fina recensioner.

Fler röster om boken
"Börspsykologi är ett viktigt ämne och Cristofers bok är ett bra bidrag till ämnets komplexitet." /Per Håkan Börjesson, VD och huvudägare, Investment AB Spiltan

Givande och intressant! /Mats Qviberg, ordförande och huvudägare, Investment AB Öresund
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Börspsykologi : så blir du en bättre investerare
 2. +
 3. Mer börspsykologi : mentala verktyg för att överlista aktiemarknaden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mer börspsykologi : mentala verktyg för att öv... av Cristofer Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Börspsykologi : så blir du en bättre investerare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt okej
  FN, 17 augusti 2021

  Boken var helt okej, den innehöll en hel del intressanta psykologiska fenomen. Däremot tyckte jag att exemplen var lite väl "stereotypiska", och det var något med tempot i boken som gjorde att jag tappade intresset lite. Men jag tog mig genom och kommer gå på uppföljaren i sinom tid.

 2. Sakfel och upprepningar
  Jacob G, 28 juni 2021

  Innehållet i boken hade kunnat sammanfattas på ca 40-50 sidor, istället för 250. Många onödiga och irriterande upprepningar. Dessutom innehåller boken en rad rent uppenbara sakfel, som absolut borde ha korrigerats om den faktagranskats ordentligt innan publicering. Förutom det så finns det en del matnyttigheter i boken som ev. kan göra den läsvärd för en person helt utan förkunskaper i varken psykologi eller börsen. Lättläst och pedagogisk.

 3. Mycket bra
  hepp, 5 maj 2021

  Jag önskar att jag hade läst denna boken direkt.. Hade sparat mig inköpet flera gånger om..
  Är du som jag intresserad av psykologi och börsen är den 5/5.

 4. Börspsykologi
  Jan Tornberg, 1 februari 2021

  Boken är lämpad för personer som är intresserade av att äga aktier men som inte har erfarenhet av aktiehandel. Jag har gett ett exemplar vardera till mina barn som jag försöker få intresserade av aktier.
  MVH, Jan

 5. Omtugg
  Adam S, 31 december 2020

  Ett ständigt omtuggande av elementära (social)psykologiska fakta. Begreppet
  kognitiv dissonans förklaras tre gånger i varje kapitel. Fantasilösa exempel. Inga aktiereferenser av värde.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Cristofer Andersson