Vad händer med klimatet? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2019-07-02
Förlag
Karneval förlag
Dimensioner
208 x 155 x 20 mm
Vikt
506 g
ISBN
9789188729262
Vad händer med klimatet? (inbunden)

Vad händer med klimatet?

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-07-02
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad är det som händer med jordens klimat?

Är en katastrof nära förestående med skenande uppvärmning och svällande hav? Eller är nuvarande förändringstrender hanterbara? Eller kan vi inte säkert veta vare sig det ena eller andra?

Många har bestämda åsikter om klimatet, men få har satt sig in i det komplicerade ämnet i lika hög grad som Lennart Bengtsson. I sextio år har han arbetat med och forskat om klimat och väder, bland annat som chef för European Centre for Medium-Range Weather Forecasts, International Space Science Institute och Max Planck Institute for Meteo rology.

I Vad händer med klimatet? ger Lennart Bengtsson sin syn på några av de mest grundläggande frågorna kring vår planets klimat:

- Vad bestämmer jordens klimat?

- Vad är växthuseffekten?

- Är det möjligt att förutsäga klimatet?

- Hur skall jordens energiförsörjning lösas?

- Kan oönskade globala klimatförändringar motverkas?

- Vilken roll kan Sverige spela?

 

FRÅN MOTTAGANDET I SVENSKA MEDIER

"I dessa dagar då vi översvämmas av 'klimatexperter' säger inte detta mycket, inte heller får namnet Lennart Bengtsson några klockor att pingla igenkännande hos de flesta. Men då ska ni veta att Bengtsson är vårt lands främste klimatexpert och en av de mest framstående meteorologerna i världen. Han är också en av de få klimatexperter som meteorologer gärna lyssnar på ...
Jag har, som ni kan förstå, som meteorolog läst många böcker om väder och klimat. Därför kan jag med gott samvete säga att Lennarts bok intar en topposition, både i vetenskaplig lödighet och pedagogisk tillgänglighet. Förlaget ska dessutom ges äran av att gjort en bok som väcker läslust med läckra bilder och lättillgängliga diagram." Meteorologen Anders Persson på Global Politics

 

OM FÖRFATTAREN
Lennart Bengtsson är professor i dynamisk meteo rologi. Under sin karriär har han haft en ledande funktion vid utveckling av meteorologiska analys- och prognos system för praktisk tillämpning inom internationell vädertjänst. Bland annat har han varit chef för European Centre for Medium-Range Weather Forecasts, Max Planck Institute for Meteo rology och International Space Science Insti tute. Lennart Bengtsson är medlem i Kungliga veten skaps aka demien och hedersmedlem i bland annat American Meteo rological Society och Euro pean Geo physical Union. Han har publicerat över 230 akademiska papers i ämnena meteorologi och klimatologi. »Vad händer med klimatet?« är hans första populärt inriktade bok.

 

KOLLEGORNAS SYN
»[Denna bok] är skriven av en av världens främs ta experter inom klimatforskningen, med stora kunskaper om hur klimatsystemet fungerar med eller utan påverkan av mänsklig aktivitet. Lennart Bengtsson är internationellt erkänd och ledande inom atmosfärsvetenskap.«
André Berger, Georges Lemaître Center for Earth and Climate Research, Belgien

»[Lennart Bengtssons] unika kompetenser gjor de att jag i egenskap av chef för International Space Science Institute erbjöd honom rollen som den första chefen för Earth Science, en befattning som han innehade åren 2007 2013. Jag är stolt över att ha fått samarbeta med denne enastående fysiker och världskände expert inom meteorologi och klimatforskning.« Roger-Maurice Bonnet, International Space Science Institute, Schweiz

»Lennart Bengtsson, en erfaren och mycket an sedd me teo rolog och klimatexpert, lägger här fram en realistisk men samtidigt optimis tisk bedömning av tillgängliga förändringsalter nativ.« Klaus Hasselmann, Max-Planck-Institut für Meteorologie, Tyskland
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad händer med klimatet?
 2. +
 3. Att lära sig dö i antropocen : reflektioner över en civilisations slut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att lära sig dö i antropocen : reflektioner öve... av Roy Scranton (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vad händer med klimatet?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En läsvärd och viktig bok
  SP, 22 juli 2019

  Boken går igenom det rådande forskningsläget om jordens klimatsystem. Författaren belyser de komplexa vetenskapliga faktorerna och sambanden på ett pedagogiskt vis, och tydliggör skillnaden mellan tillfälliga väderfenomen och långsiktiga klimattrender. Författaren har en sansad och optimistisk grundsyn på vetenskapen och beskriver vilka realistiska möjligheter människan har att anpassa sig till ett föränderligt klimat. En läsvärd och viktig bok, inte minst i dessa tider av sensationsjournalistik och klimatalarmism.

 2. Äntligen en balanserad syn på läget

  Bengtsson vet vad han pratar om! Synd bara att det ska vara så märkvärdigt svårt att få till en nyanserad diskussion om klimatfrågan och CO2 i synnerhet.

 3. Faktabaserad och intressant
  El Joh, 15 juli 2019

  Bra bok. Faktabaserad och vetenskaplig genomgång av klimatförändringen. Författaren är oerhört insatt och kunnig. Kul och viktigt att få en saklig och tydlig genomlysning av vad som är fakta, vad som är teorier och vad som är ren spekulation.

 4. Som gissat, fullt av propaganda och rena åsikter
  Ander Gustafson, 11 juli 2019

  Boken innehåller allehanda personliga uppfattningar om "vad som händer med klimatet", men man ska inte glömma att mannen varit kontroversiell i frågan i väl över 10 år nu.

  Den är nämligen "Alla forskare i världen har fel, *jag* har rätt, och det finns inget att oroa sig för över klimatet".

  I boken använder han ofta auktoritetsargument istället för att källhänvisa, vilket, om man tittar noga, han även gör i bokens beskrivning som innehåller väldigt mycket lovord från andra p... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Vad händer med klimatet?