Syriens tystade röster : om krigets vardag, stormaktspelet och en svensk biståndsskandal (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2019-07-18
Förlag
Karneval förlag
Dimensioner
235 x 160 x 30 mm
Vikt
551 g
SAB
Koaea.6
ISBN
9789188729309

Syriens tystade röster : om krigets vardag, stormaktspelet och en svensk biståndsskandal

(8 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-07-18
207
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fastän kriget i Syrien har pågått i över åtta år så är vår förståelse av detta krig - dess orsaker, förlopp och karaktär - fortfarande ofullstän dig eller falsk.

Det hävdar Patrik Paulov i Syriens tystade röster. Med hjälp av egna källor i landet, läckta diploma tis ka dokument och rapporter i såväl alternativa som etablerade interna tio nella medier ifrågasätter han den officiella versionen av kriget, som svenska medier och politiker förmedlat och fortsätter att förmedla än idag.

En central fråga handlar om den omfattande ut länds ka inbland ningen i kriget från USA:s, Turkiets och flera gulf staters sida. I den meningen är Syrienkriget inte något inbördes krig, utan ett interventionskrig.

Patrik Paulov tar även upp den roll som Sverige spe lat, bland annat genom att ansluta sig till EU:s sanktioner och backa upp en oppositionsrörelse som har deltagit i folkfördrivning och mord tillsammans med en terrorist organisation.

Patrik Paulov är frilansjournalist. Han var tidi gare utrikeschef på tidningen Proletären.

Ur Syriens tystade röster:

»Innan kriget bröt ut bodde vi i ett säkert land, och vi hade knappt hört talas om kriminalitet och stölder. Priserna var låga, och utbildning och vård var gratis. I Homs syntes inga hem lösa eller tiggare på gatorna.«
Rima Sawah, lärare, Homs

»Nittiofem procent av rebellerna är extrema islamister allierade med al-Qaida. Sanningen är den att västländerna uppmuntrar och stödjer terrorism i Syrien. De stödjer rebeller som håller på att förstöra hela det syriska samhället. Jag menar att väst har ett ansvar för varje civil människa som dödas i Syrien.«
Agnes Mariam, abbedissa, Qara

»Jag vet att det finns många syrier som flytt till Sverige, så jag skulle vilja passa på att säga till dem att ert land behöver er. Kom tillbaka och hjälp till att återuppbygga det. Syrien är så gott som befriat från terrorister«
Tony Sayegh, läkare, Aleppo

»Jag skulle vilja ställa alla politiker och journa lister till svars för allt de sagt och gjort, för alla lögner. De har aldrig lyssnat på oss vanliga syrier. Jag gick i grundskolan och gymnasiet i östra Aleppo. Jag känner min hemstad och mitt folk. Men politikerna och journalisterna har bara lyssnat på den andra sidan.«
Fadia Restom, exilsyrier, Jönköping
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Syriens tystade röster : om krigets vardag, stormaktspelet och en svensk biståndsskandal
 2. +
 3. I samma flod : Putins krig mot kvinnorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt I samma flod : Putins krig mot kvinnorna av Sofi Oksanen (inbunden).

Köp båda 2 för 406 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Syriens tystade röster : om krigets vardag, stormaktspelet och en svensk biståndsskandal. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vem är vem i Syrien
  Lennart Odhström, 1 september 2019

  En alldeles lysande som bok som utan överord eller försök att plocka billiga poäng reder ut vad som skett och sker i Syrien och framför allt varför.

  Man önskar att politiker i regering och riksdag skulle läsa denna bok så att de istället för att sabotera för befolkningen i Syrien genom blockader och stöd till jihadister, omedelbart skulle avbryta blockaderna och hjälpa folk att återvända för att återuppbygga landet.

  För merparten av Sveriges journalister är boken en svidand... Läs hela recensionen

 2. God journalistisk gärning.
  Jan Ivarsson, 11 augusti 2019

  "Syriens tystade röster" är ett välskrivet reportage om det interventionskrig som Syrien är utsatt för sedan 2011. Borta är bilden av Bashar al-Assad som ondskan själv. Istället framträder bilden av en president som med militära medel och civil struktur skyddar befolkningen och landet mot terrorgrupper betalda och påhejade av bl a Saudiarabien, Qatar och USA. Med stöd av läckta dokument och andra journalisters grävande arbete världen över visar Paulov på hur snäv den gängse svenska mediabilde... Läs hela recensionen

 3. Syriens tystade röster
  Jan Englund, 6 augusti 2019

  Boken ger en motbild till den gängse mediebilden. Innehåller mycket fakta och vittnesmål av människor inne i Syrien. Visar med olika dokument hur utländska makter, bl.a. USA, redan från början var inblandade. Även den svenska regeringens - både alliansens och den rödgrönas - politik i Syrien granskas. Slutsatsen är att det sker en anpassning av den svenska politiken till EU och USA.
  Patrik Paulov har skrivit en viktig bok för den som vill ha djupare kunskap om vad som händer i Syrien.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Patrik Paulov