Filosofi som terapi : verktyg för levnadskonst (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2019-10-11
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Vikt
420 g
SAB
Dokb
ISBN
9789188743374
Filosofi som terapi : verktyg för levnadskonst (inbunden)

Filosofi som terapi : verktyg för levnadskonst

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2019-10-11
353
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vad gör du när livet skaver? När jobbiga känslor tar överhanden? Eller när du undrar vad som är meningen med allt?

Filosofi som terapi ger dig en lång rad praktiska verktyg för att bättre kunna ta dig an livets med- och motgångar. De bygger på en unik kombination av tidlösa filosofiska livsstrategier och moderna kognitiva beteendeterapier.

Boken är ett smörgåsbord av olika förhållningssätt, tankar och övningar. Du får veta vad klassiska filosofiska idéer har gemensamt med moderna terapimetoder som KBT och ACT, och hur de kan kombineras och fungera som handfasta tips. Du får också lära dig vikten av att växla perspektiv, vad det innebär att ha självmedkänsla och vad olika stora tänkare som Nietzsche och Camus hade att säga om värdet i tillvaron.

Att komma ur gamla tankebanor och jobba aktivt med sig själv är ett ständigt pågående arbete. Återvänd till boken för att testa nya metoder när livets förutsättningar ändrar sig.

 

Josephine Selander är idéhistoriker och doktorerar i modern historia (ETH, Zürich). Josephine har också en kandidatexamen i TV-produktion och har grundat viryayoga och skolan Nordiska Yogainstitutet där hon utbildar yogalärare. Hon har tidigare skrivit flera böcker, däribland Dynamisk Yoga, Yoga för dig och Yoga & ACT samt hållit i över 60 yogaprogram på TV4.

Gustav Jonsson är legitimerad psykolog med inriktning mot KBT. Han arbetar förebyggande och hälsofrämjande för barn och ungdomar och är aktiv med forskning inom klinisk psykologi. Samtidigt verkar han som gruppträningsinstruktör, yogalärare och utbildare inom Nordiska Yogainstitutet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Filosofi som terapi : verktyg för levnadskonst
  2. +
  3. Filosofi som terapi : Tidlösa metoder för livets prövningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Filosofi som terapi : Tidlösa metoder för livet... av Josephine Selander, Gustav Jonsson (pocket).

Köp båda 2 för 422 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna