Blodlokan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Motståndstrilogin (del 1)
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2018-07-05
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
240 g
SAB
Hc
ISBN
9789188745033

Blodlokan

(82 röster)  |   Läs 12 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-07-05
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ruskigt spännande historia. Lotta Olsson, DN

En samtida bladvändare. Kulturnytt i P4

En tät psykologisk thriller som är helt omöjlig att lägga ifrån sig. En blandning av Millennium-trilogin, Klas Östergrens Gentlemen, Kafka och Hitchcock. Damernas Värld

Att Louise Boije av Gennäs har skrivit en samtida bladvändare råder det ingen tvekan om. Kulturnytt

Som fantast när det gäller deckare och thrillers är det här en bok som är ett absolut måste att läsa i vår. Johannas Deckarhörna

Psykologisk thriller om den lilla människans kamp mot makten

Efter att Saras pappa dör i en mystisk eldsvåda flyttar hon från Örebro till Stockholm för att starta ett nytt liv. Till en början går allt nästan för bra: kaféjobbet byts mot en anställning på pr-byrå och det torftiga rummet i förorten ersätts av en lyxig lägenhet på Östermalm. Men snart utsätts hon för märkliga och obehagliga händelser, och hotet mot Sara och hennes familj känns alltmer påtagligt. Det blir uppenbart att någon tror att hon har den avgörande nyckeln till något viktigt men vem? Och till vad?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blodlokan
 2. +
 3. Skendöda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skendöda av Louise Boije Af Gennäs (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Blodlokan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd !
  eva hellqvist, 10 november 2023

  Fascinerande och mycket spännande. Också lite skrämmande, för mig 73 år, med all ny avancerad teknik inom avlyssning, dataintrång och spårning via mobiler. Boken har lärt mig mycket. Också väldigt intressant med alla tidningsreferat som finns i boken, IB affären, Palmemordet m.m. Jag minns allt mycket väl.
  Böckerna i serien bör läsas i rätt ordning. Rekommenderas varmt.

 2. Knepig
  Isabell (Örebro), 23 maj 2023

  Upplever det frustrerande att inte få reda på vissa detaljer förrän alldeles i slutet av boken. Annars välskriven. Kommer troligen inte läsa resterande delar.

 3. Skoluppsats
  Magnus, 16 december 2021

  Språket påminner om en gymnasieelev som skriver en uppsats. Dialogen och scenuppsättningen har så mycket brister att jag inte tror på berättelsen. Efter 40 sidor fick det vara nog och jag gav upp.

 4. Riktig thriller
  Annette Stenfeldt, 7 oktober 2021

  Svår att lägga ifrån sig när man kommit in i den. I början var karaktären Sara väldigt aningslös och jag undrade vad det här skulle bli. Men efter ett litet tag var den svår att lägga ifrån sig. Ska absolut läsa de övriga två delarna i Motståndstrilogin.

 5. Välskriven
  Nina_71, 22 september 2021

  Intressant och spännande berättelse som håller läsaren osäker ända in till slutet. Dessutom intressant samhällsskildring vad som hänt i svensk politik bakom fasaderna.

 6. Spännande och högaktuell - fantastisk läsning
  Bea H, 4 januari 2021

  Äntligen belyses hur svenska politiker som begår misstag av värsta slag ändå kommer undan med det...
  Ohyggligt spännande bok. Jag har läst del 1 av 3 och undrar om chefen för MSB och tidigare polismyndigheten kommer dyka upp i någon av de senare delarnas tidningsklipp...

 7. Rörigt.
  Ville, 21 december 2020

  Tyvärr inget för mig. En besvikelse efter uppskrivna förhandsrecensioner. Mycket shoppande i märkesaffärer och minglande i barer. Om man vill läsa om mode, smink och jetsetliv finns det bättre böcker.

 8. långtråkig mix av ungdomskärlek och politik!
  Bokmalen, 16 oktober 2019

  Jag förstår inte vad författaren vill med den här boken.
  Ska den vara en spänningsroman som företrädesvis passar tämligen unga läsare som precis har vuxit ifrån "Mitt livs novell"? Kärleksrelationernas skildras med en femtonårings ordval trots att bokens karaktärer är vuxna.

  Eller ville författaren åstadkomma ett slags amatörmässig rapport över korruptionen bland svenska politiker genom åren?
  De politiska passagerna, ur rapporter, tidningsledare och riksdagsmotioner som uppg... Läs hela recensionen

 9. Långtråkig
  Metafor, 19 augusti 2019

  Tyvärr extremt utdragen, det är väldigt långa och utdragna kapitel som känns utspädda med ord utan tillräcklig dramatik. Det blir aldrig riktigt spännande eller intressant.

 10. Otroligt spännande

  Så bra Louise får fram allt i denna bok och sant är det också - otroligt att hon fått ge ut den - kanske Sverige blivit mer tillåtande för sanningar -det har ju varit tunt om det. Ska läsa hennes andra del
  i triologin snart och jag antar att den är precis lika bra och spännande. Jag måste bara säga: LÄS DEN och de följande också -den tredje är dock ännu inte utgiven.

  Lena "Kat"

 11. blodlokan

  funkade inte för mig, just då iallafall, det va några månader sedan jag läste den, va inte så fångande som jag trodde, att det skulle bli, enligt vad andra skrev om den, kanske prova del 2, och läsa om denna.

 12. Hittar inte rätt
  Anni, 3 augusti 2018

  Till skillnad från i författarinnans vardagsrealistiska romaner så kommer hon inte alls till sin rätt när hon försöker sig på deckargenren. Språkligt ligger hon så långt under sin nivå att jag förmodar att det är ett avsiktligt drag att skriva enkelt och lättillgängligt som spårat ur. Handlingen är förvisso spännande, men så orealistisk att man ändå inte fångas av den. Jag tilltalas inte heller av de insprängda utdragen ur tidningsartiklar, då hon inte lyckas få till en trovärdig balans mella... Läs hela recensionen

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Louise Boije Af Gennäs