Haiku åt folket (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2019-09-01
Förlag
Fri Press Fridens höjd
Dimensioner
148 x 148 x 8 mm
Vikt
197 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789188765277
Haiku åt folket (häftad)

Haiku åt folket

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-09-01
189

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Anderssons tredje bok innehåller ett haikumanifest, haikuregler, sex olika kapitel med olika haikustilar och tre huvudteman. Under "Tillståndet" målas en bld upp av ett rotlöst samhälle där ekologin exploateras. Under "Problemet" visas hur politiken och arbetssamhället är orsaker till att tillståndet inte löses. "Lösningen" innebär poesi i form av haiku men inte vilken som helst, utan komisk, nudistisk,opretentiös, ordlekande, anarkistisk haiku.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Haiku åt folket
  2. +
  3. Resiliensen - en skön antologi om naturens och människans förmåga att återhämta sig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resiliensen - en skön antologi om naturens och ... av Birk Andersson, Achillea Dahl, Erik Edshage Engström, Otilia Eek, Torun Ewald (häftad).

Köp båda 2 för 410 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Haiku åt folket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kul och underfundig!

    Detta var första gången jag läste Haiku men absolut inte den sista. Haiku kommer ursprungligen från Japan och är en kort dikt som ofta består av tre rader. Det finns inga direkta regler men en klassisk Haiku innehåller ofta någon form av årstidsord t.ex. majbrasa, vintergata eller nationaldag.

    Jag är väldigt glad att Birk Andersson skickade sin bok till mig, den öppnade en helt ny värld för mig. Jag har alltid gillat ordvrängeri (är det ens ett ord?), de dubbelbottnade och underfundi... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Birk Andersson