Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Dexter Olssons Äventyr (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
688
Utgivningsdatum
2018-08-27
Förlag
Stevali
Illustratör/Fotograf
Nathalie Karlsson
Dimensioner
210 x 150 x 50 mm
Vikt
794 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188769015
Flykten till Vulkanön (inbunden)

Flykten till Vulkanön

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-27

Slutsåld

Andra boken i den nya succéserien för alla åldrar - Dexter Olsson Adventures!
"Den är så bra att jag tjuvläser på kvällarna!" | THEODOR 8 år
"En av de bästa böcker jag läst!" | ELLY 12 år
"Spännande. Rolig. Bra!" PAULINE 15 år
Dexter Olsson har rymt i en ubåt från Motståndsrörelsen på Svalbard, tillsammans med den supersmarta talande schimpansen Tomas och den talande musen Max, för att ta sig till Afrika och stoppa den onde Evan Kostroff från att tillverka osynlighetsbältet på Vulkanön. Men resan till Vulkanön tar oanade vägar.
Tomas vill hitta sina schimpansföräldrar i Afrikas djungler och Dexter möter den busiga cirkusflickan Nikita. Ska Dexter och hans vänner lyckas hindra professor Ubu-tutu från att masstillverka morfars osynlighetsbälte? Ska Kostroff lyckas bygga upp sina nya rymdvärld och förinta världen? Det blir en kamp mot klockan, där Dexter jagas från alla håll och kanter. Polisen, Svarthattarna och även Elsa, Dexters mamma, ger sig in i jakten efter Dexter.
"Flykten till Vulkanön" är MICHAEL WIANDERS andra bok i serien om Dexter Olssons Äventyr. 12 delar är planerade. Nästa del "Fångar i Luxor" kommer 2019. Michael Wiander bor i Sundbyberg med sin hustru och två barn.
Perfekt som högläsningsbok från fem år och uppåt. Läses av framför allt barn 8-13 år.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Flykten till Vulkanön. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra och spännande bok

  Gustav 9 år:
  Vi läste boken tillsammans. Den är väldigt tjock men när man börjar läsa den är det svårt att sluta. Jag låg flera kapitel före mamma ibland. Då fick hon och Philip läsa ikapp. Mamma ville läsa annat ibland. Vet ni att det ska bli 13 delar? Det är häftigt att kunna säga att man läst så tjocka böcker.

  Jag tycker att det är en rolig och spännande bok. Det är roligt att Dexter reser runt i världen och jag gillar karaktärerna. Den är fantasifull och ibland lite galen. De... Läs hela recensionen

 2. Kul bok
  Alma Rebecka Jakobsson, 11 februari 2019

  Sonen 10 år skrattade högt när han läste denna bok. Spännande och rolig. Den fungerade bra att läsa på kvällarna då den är fri från otäckheter. Lättläst.

 3. Spänning, fantasi och humör allt i samma bok
  Isabelle, 10 februari 2019

  Rolig, spännande och fantasifull bra bok för alla från skolåldern, som tycker om fantasi och spänning. Väntar på del 3.

 4. Fantasifullt äventyr som lockar fram skratt
  Tina & Isabel Wahlroth, 10 februari 2019

  "Bästa boken jag läst någonsin. Jag skrattade hela tiden!" säger vår dotter Isabel 11 år. Vi har ju hört henne skratta högt och när jag frågade vad som var roligt så sa hon "Du måste läsa den själv mamma". På förfrågan vad som gör boken bäst, så säger hon att den har allt. Spänning, äventyr, kunskap och så väldigt mycket skratt! Hon la nästan inte ifrån sig boken och när den började nå slutet så ville hon inte läsa klart. Hon ville inte skiljas från boken. Nu har jag också läst boken. Isabel har rätt, det är ett måste att läsa den!

 5. Lärorik och skriven för sin målgrupp!

  I denna boken märks att Wiander har arbetat på att få boken mindre stereotyp. Dels så utvecklar han karaktären Manuela - i första boken är hon framförallt en rultig kvinna med sydamerikanska rötter som självklart var Morfars städerska. I andra boken får hon en djupare karaktär och det visar sig även att hon är fullt kompetent pilot som kan köra motståndsrörelsens hypermoderna flygplan. Wiander skriver även in en ny karaktär i form av cirkusflickan Nikita som är stark, modig och älskar djur. ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Michael Wiander

 • Lång rockad

  Michael Wiander

   När den före detta schackmästaren Josef startar en schackklubb i sin sons skolklass har han ingen aning om vad som väntar. I hänsynslös konkurrens med Centralskolan och dess äregirige mästartränare utsätts Josef och hans elever för fusk och ...

 • Morfars hemlighet

  Michael Wiander

  Första boken i serien om Dexter Olssons Äventyr! " Den är så spännande att man inte kan sluta läsa! " | WENDY 10 år Dexter Olssons morfar är upptäcktsresande och världsberömd uppfinnare. Dexters mamma är arkeolog, men har knappt tid för honom, och...