Svarta Döden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Theo och Ramona (del 6)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2020-07-14
Upplaga
3
Förlag
Roslagstext
Dimensioner
210 x 140 x 22 mm
Vikt
478 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188807137
Svarta Döden (inbunden)

Svarta Döden

Inbunden,  Svenska, 2020-07-14
169
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svarta Döden Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är Pestens år 1348 i Florens. Pesten utplånar allt i sin väg och lämnar byar och städer öde. Det är en ohygglig katastrof som drabbar Europa.

Theo och Ramona förflyttas i tiden och hamnar mitt i den pestsjuka staden. Där träffar de Minette som bär på en stor hemlighet. När hon till slut avslöjar den för Theo och Ramona, är det något så fruktansvärt att de knappt tror att det är sant. De inser att de måste ta sig därifrån så fort de kan. Deras flykt gör att de till slut står öga mot öga med Svarta Döden.

Digerdöden/Svarta Döden härjade i Europa på 1300-talet. I staden Florens sägs nära 100% av stadens invånare ha dött av pesten. Detta är en fängslande bok som realistiskt skildrar pestens framfart i Florens. Boken är uppbyggd runt riktig fakta, liksom samtliga böcker om Theo och Ramona.

Kim M. Kimselius har sedan debuten 1997 fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2020 har Kim gett ut 60 böcker. Kimselius debutbok, Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009.

"Kim Kimselius gör ingen läsare besviken... Man kan inte lägga den ifrån sig." Blekinge Läns Tidning, Hanna Josefsson.

"Realistisk fantasy - eller fantastisk realism?" Kvällspostens reporter Bengt Eriksson fascineras av Kims tidsresor för ungdomar i alla åldrar."

"...Griper tag i läsaren, som inte kan låta bli att bry sig om personerna och om hur de ska klara sig... Svarta Döden är den bästa av de sex böckerna om Theo och Ramona." BTJ, lektör Thomas Storn.

"Det märks att Kimselius gjort en omfattande research inför den här boken vilket gör att miljöer och händelser känns obehagligt trovärdiga. Språket flyter fint och spänningen hålls på topp genom boken. Liksom tidigare böcker av Kimselius kommer säkert också denna bok att lånas ut flitigt." Biblioteket i Focus, Bibliotekarie Ulrika Thorbjörnsson.

Utdrag ur Svarta Döden:

"Titta, Ramona!" sa Theo och sträckte ut sina handleder framför henne.

Ramona såg ned på de smutsiga, blodiga händerna och anade först inte vad det var Theo ville visa henne. Sedan såg hon det de små, röda loppbetten!

"Åh nej! Theo!" utbrast hon förskräckt, för även hon insåg vad det innebar.

"Jag har haft en fruktansvärd huvudvärk ända sedan jag vaknade på likhögen inne i staden. Jag trodde det berodde på slaget jag hade fått i nacken. Men... men tydligen är jag smittad", sa Theo och spärrade upp ögonen, samtidigt som han drog ett häftigt andetag när han insåg vad som skulle hända honom.

I sitt inre såg han alla de döda han vaknat bland, alla blåsvarta tungor som stack ut, alla blåsvarta kroppsdelar, de stora, variga bölderna, stanken... Han skulle komma att hamna i en omärkt grav, tillsammans med hundratals andra. Han skulle... Theo ville inte tänka tanken till slut. Han svalde ljudligt.
"Vad är det?" undrade Minette som såg Theo och Ramonas förskräckta miner och förstod att det inte enbart berodde på det hemska som utspelades framför dem.

Theo visade henne loppbetten.

"Åh, sådana där har jag massor", sa Minette och drog upp klänningsärmarna och visade henne.

Båda hennes armar var fulla av röda loppbett.

"Minette!" flämtade Ramona.

Men Minette bara skrattade ett ihåligt glädjelöst skratt.

"Alla har loppbett, det går inte att undvika, loppbett har jag haft hela livet. Du ska se att du också har loppbett", sa Minette.

Ramona vågade inte se efter. Om hon inte
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svarta Döden
  2. +
  3. Läs : boken för dig som vill börja läsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läs : boken för dig som vill börja läsa av Katarina Kuick (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kim M Kimselius