Souvenirer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Rizzoli & Isles (del 7)
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2019-04-01
Upplaga
1
Förlag
Jentas
Översättare
John-Henri Holmberg
Originaltitel
The Keepsake
Dimensioner
210 x 137 x 25 mm
Vikt
361 g
SAB
Hce
ISBN
9789188827463
Souvenirer (häftad)

Souvenirer

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2019-04-01
229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
På det kämpande lilla Crispinmuseet i Boston jublar man vid upptäckten av en perfekt bevarad mumie i det okatalogiserade källarlagret. Äntligen kommer museet att hamna i blickpunkten och publiken att strömma till. Inför utställningens öppnande arrangeras en datortomografi för att utan skadeverkningar kunna fastställa mumiens ålder och skick. Rättsläkaren Maura Isles bjuds in för att bidra med sina expertkunskaper. Och hon ser snabbt att mumien avgjort inte härstammar från forntidens Egypten. Den har en kula i benet.

Mumien blir ett fall för kriminalinspektör Jane Rizzoli från mordroteln. Och när sedan ännu en ohyggligt bevarad rest av en mördad kvinna hittas undangömd i museets källare står det klart att en seriemördare går lös en mördare som vill bevara sina offer som souvenirer med hjälp av forntida konserveringstekniker. Medan Rizzoli och Isles metodiskt försöker spåra mördaren är det bara en enda människa som anar sanningen, egyptologen Josephine Pulcillo vid Crispinmuseet.

Men inte ens insikten om att det tycks vara hon som är utsedd till mördarens nästa offer kan förmå henne att avslöja de mörka hemligheter i sitt eget förflutna som är det enda som skulle kunna identifiera monstret som pressen har döpt till Arkeologmördaren .

 

Kriminallitteratur när den är som bäst. Nervpirrande och omöjlig att lägga ifrån sig.

Harlan Coben

En sömlös kombination av god berättarkonst och hjärtklappande spänning. Independent, Storbritannien

Gerritsens hjältinnor bevisar att de kan glänsa. Som alltid levererar Gerritsen en intrikat intrig som in i det sista håller läsaren i ovisshet.

Publishers Weekly, USA

Souvenirer är en lysande spänningsroman med otaliga överraskningar En strålande konstruerad thriller och en storartad berättelse.

Toronto Globe and Mail, Kanada

Gerritsen var läkare innan hon började skriva, och i hennes romaner finner man så många makabra detaljer att man aldrig mer vill sätta foten på ett sjukhus. Men är man en av dem som inte har något emot verk ligt stark kriminalmedicin kommer hon att hålla en i ett järngrepp.

Mail on Sunday

Thrillers blir inte smartare än så här.

Lee Child

 

Tess Gerritsen är läkare och bestsellerförfattare. Hon utgav sin första roman 1987 och inledde 2001 serien om kriminalinspektör Jane Rizzoli och rättsläkaren Maura Isles. Hennes böcker har utgivits i 40 länder och sålts i över 30 miljoner exemplar. TV-serien Rizzoli & Isles är baserad på hennes romaner och gestalter. Tess Gerritsen har nu slutat praktisera och ägnar sig på heltid åt sitt författarskap. Hon är bosatt i Maine.

 

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Souvenirer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Bokhyllaniskuggan, 29 juni 2020

  ❥ Recension

  Efter att ha läst de flesta två kapitlen var jag fast! Det här kommer bli sjukt spännande, tänkte jag, och jag fick rätt! För varje sida blir jag mer och mer nyfiken på Josephine Pulcillo. Vad döljer hon? Ännu en fullträff av Gerritsen.
  Iallafall första halvan av boken. Sen tappar den fart men får ett uppsving i slutet. Finner boken lite ojämn men klart läsvärd. Ser fram emot nästa bok i serien!

  Boken får 🥑🥑🥑 av 5.

 2. Spännande och läskig!
  Villivonkansbooks, 24 maj 2019

  Souvenirer är den sjunde delen i serien Rizzoli & Isles. Jag har varken läst böckerna eller sett något av tv-serien innan denna. Men trots det är boken otroligt lätt att komma in i. Handlingen är förlagd till ett museum i Boston där personalen upptäcker en perfekt bevarad mumie i källaren. Personalen blir glada och hoppas på att publiken åter ska strömma till det lite bortglömda museet. Men mumien visar sig inte härstamma från forntidens Egypten utan från senare år med tandlagning i munnen oc... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tess Gerritsen