De överlevande (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Rizzoli & Isles (del 10)
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2020-09-11
Förlag
Jentas
Översättare
John-Henri Holmberg
Originaltitel
Last to die
Dimensioner
210 x 136 x 26 mm
Vikt
381 g
SAB
Hce
ISBN
9789188827975
De överlevande (häftad)

De överlevande

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-09-11
239
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tre barn, alla främlingar för varandra, blir sammanförda genom till synes slumpmässiga och mycket blodiga händelser. Ensamma och föräldralösa tas de emot som elever på Evensong, en internatskola för känslomässigt traumatiserade barn som ligger isolerad på landsbygden i Maine.

Rättsläkaren Maura Isles har redan en länk till skolan. Julian Råttan Perkins, den sextonårige pojken hon träffat i samband med ett tidigare fall, är bosatt på skolan. Men Maura Isles misstänker att Evensongs grundare utnyttjar skolan till att främja sina egna syften. Och hennes oro växer när kriminalinspektör Jane Rizzoli får uppdraget att utreda ännu ett mordförsök riktat mot ett av de föräldralösa barnen.

Vad Rizzoli och Isles snart upptäcker är att inte ens en skola som skyddas av låsta grindar och djupa skogar kan värna sig mot alla hot. När tre blodiga dockor hittas upphängda i ett träd måste de ta itu med det som pågår och först av allt ta reda på om hotet kommer utifrån eller finns inne i skolan.

 

"Gerritsen skruvar skickligt upp spänningen ända fram till den andlösa upplösningen." - Booklist

"En av de mest mångsidiga rösterna i vår tids spänningslitteratur." - Providence Journal

"Gerritsen har förmågan att skapa övertygande gestalter och mystifierande intriger som förefaller rättframma men samtidigt bländar med sina komplikationer och vändningar." - Associated Press

"En spännande och överraskande kriminalroman En central bok i en serie som hela tiden blir bättre och bättre." - Bookreporter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De överlevande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande!
  Bokhyllaniskuggan, 30 oktober 2020

  ❥ Recension

  Del 10 i serien om Rizzoli och Isles.

  Böckerna i den här serien blir verkligen bara bättre och bättre. Det är en så härlig känsla att ha lärt känna karaktärerna genom så här pass många böcker för det blir en så hemtam känsla att öppna en ny bok. Jag vet att jag både kommer få en nagelbitande historia och få komma närmare Jane och Maura och följa deras privata liv såväl som fallet de jobbar med.

  Efter första kapitlet är jag helt fast. Det börjar SÅ sp... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tess Gerritsen