Fler friska på jobbet : en handbok i förbättringsarbete (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2020-03-19
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
349 g
SAB
Qbfa,Ohae
ISBN
9789188849625

Fler friska på jobbet : en handbok i förbättringsarbete

(4 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-03-19
240
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En bok för dig som vill ha konkreta tips på hur du inspirerar och motiverar medarbetare till en bra livsstil för att få fler friska på jobbet. För att förstå hur arbetsplatsen kan bli friskare, utgår du från dig själv. Hur påverkar dina levnadsvanor dig på jobbet? Vad behövs för att du ska kunna fungera bättre? Genom att rannsaka dig själv, får du en förståelse för hur goda vanor påverkar arbetsförmågan. Insikten gör det lättare att inspirera andra att också se samma koppling.

När medarbetarna lärt sig ta ansvar för sin egen hälsa, är det dags att ta reda på vad som håller arbetsplatsen frisk. Med en gemensam satsning för att ta reda på sådana s k friskfaktorer, får du både medarbetare och verksamhet att må bra. Sannolikheten är stor att du då inte bara förbättrar hälsan, frisktalen och sjukfrånvaron - utan även lönsamheten.

Boken vänder sig till alla som leder, inspirerar eller coachar andra till en bra livsstil.

Susanne Colliander är civilekonom, hälsostrateg och marknadskommunikatör från Stockholms Universitet och IHR, Institutet för högre reklam och kommunikationsutbildning. Sedan 20 år är Susanne chefredaktör för tidningen Hälsoinspiratören samt coach i metoden Chefshälsa (hälsosamtal) och motiverande samtal, som boken bygger på.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fler friska på jobbet : en handbok i förbättringsarbete
 2. +
 3. Bygg din egen pengamaskin : aktiesparandet som gör dig rik och fri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bygg din egen pengamaskin : aktiesparandet som ... av Marcus Hernhag (kartonnage).

Köp båda 2 för 489 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Fler friska på jobbet : en handbok i förbättringsarbete. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket inspirerande!
  Ida Johansson, 9 april 2020

  Flera Friska pa Jobbet ar nu mitt redskap för att utveckla hälsan på min arbetsplats. Författaren vet verkligen vad hon pratar om. Hon beskriver ingående ett antal viktiga arbetssätt för att nå bättre hälsa pa jobbet och boken innehåller en rad praktiska exempel hämtade ur verkligheten.

 2. Susanne inspirerar!

  Det finns så mycket kunskap och inspiration i den här boken som handlar om livsstilsförändring och hur det påverkar produktiviteten på jobbet.
  Med energi och empati förmedlas vi steg för steg hur vi ska gå tillväga för att göra en förändring i vår livsstil. Här vägleds vi i att ta första steget och att fortsätta hela vägen (i en livsstilsförändring).
  Att byta vanor är oftast inte så lätt, det krävs att man får bra råd och kunskap om varför vi gör som vi gör fast vi vet att det inte ... Läs hela recensionen

 3. Fler friska på jobbet

  Fler friska på jobbet av Susanne Colliander är en bok som ger mig inspiration och energi till att fortsätta arbeta med hälsa på arbetsplatsen.
  Boken fungerar både som uppslagsbok och som en handbok, en hjälp i vardagens utmaningar med att visa på att hälsa är en resurs! Konkreta tips, verktyg och metoder inspirerar och motiverar.
  Det märks tydligt att Susanne är en van skribent, och att hennes kunskap och erfarenhet inom området är stort.
  Susannes passion för ämnet går som en ... Läs hela recensionen

 4. Hälsofrämjande kultur gagnar arbetet

  När jag läser boken "Fler friska på jobbet" upplever jag tydligt att författaren Susanne Colliander har praktisk erfarenhet av hälsoarbete, både hur vi som personer agerar och hur arbetsplatser kan inspirera och skapa förutsättningar för sina medarbetare.
  Att hon dessutom är ekonom och kan koppla hälsa till produktivitet är viktigt då ekonomi styr det mesta.
  Som hälsostrateg integrerar hon hälsa med vetenskap samtidigt som hon leder dig vidare och erbjuder konkreta metoder. Hon ber ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner