Hjärnan och kärleken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2019-03-15
Upplaga
1
Förlag
Ordberoende Förlag
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
180 x 126 x 10 mm
Vikt
165 g
SAB
Dod
ISBN
9789188867070
Hjärnan och kärleken (inbunden)

Hjärnan och kärleken

Inbunden Svenska, 2019-03-15
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad händer i hjärnan när vi väljer partner, blir förälskade eller dumpade? I kärlek och relationer är det en underbar hjälp att förstå hjärnans kärleksspråk. Vare sig det gäller lycklig eller olycklig kärlek så gör hjärnan sitt bästa för att vi ska må bra.

Men, ibland tolkar vi signalerna alldeles fel och hamnar i bekymmer. Här får du kunskap bakom våra typiska beteenden i kärlek och relationer. För det är med hjärnan vi älskar, inte med hjärtat.

"I den här trevliga lilla välskrivna faktaboken klargör hon till exempel hur det är hjärnan som styr vårt val av partner och varför vi reagerar som vi gör när vi blir förälskade, eller avvisade. Författaren förklarar utifrån hjärnan varför tråkiga mönster riskerar att ta död på kärleken och om varför beröring kan upplevas helt olika obehagligt eller behagligt.Sjöström presenterar även praktiska övningar som till exempel kan hjälpa till att få stopp på tankar som snurrar runt. En läsvärd bok för alla som vill förstå mer om kärlek och hjärnan," skriver BTJ i sin recension.

"En kortfattad, lättläst och intressant bok om att förstå hjärnans kärleksspråk. Språket är enkelt, lättbegripligt och stundtals riktigt böljande poetiskt. Innehållet är fascinerande och vi påminns återigen om hur allt så väl hänger ihop och hur kroppen är en klok och finurlig manick. Jag får igenkänning, bra förklaringar och en ökad förståelse för vanliga signaler som kroppen och hjärnan ständigt ger oss. Det känns skönt att få tydliga exempel på hur tokigt det kan bli när vi feltolkar signalerna."

"Det här är en bok för den stora skaran. Den väcker intresse och aha-upplevelser och sammanfattningen i slutet som förklarar vanliga begrepp gör även den krångligaste glosan begriplig. En må-bra-bok som passar utmärkt till studenten, brudparet eller en vän som behöver stöd och tröst i tunga stunder. Rekommenderas varmt från 15 år och uppåt. Fyra stjärnor" skriver Agneta Norrgård i sin recension.

"Denna lilla bokpralin är en intressant och snabbläst introduktion till vad som händer i ens hjärna när man är förälskad," skriver Bokbonanzan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hjärnan och kärleken
  2. +
  3. Plusbarn: high need babies på svenska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Plusbarn: high need babies på svenska av Therese Stahl (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Britta Sjöström

  • Hjärnan bakom allt

    Britta Sjöström

    Låt inte forskarna vara de enda som vet något om hur hjärnan fungerar. Det är ju din hjärna det handlar. Som i sin tur styr hela ditt liv dina tankar, din kropp, dina val, stora som små. Här får du både övergripande kunskap, och nedslag i några sp...

Bloggat om Hjärnan och kärleken