Vi bryter tystnaden (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2020-08-31
Förlag
Ordberoende Förlag
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
369 g
SAB
Oaa
ISBN
9789188867506
Vi bryter tystnaden (häftad)

Vi bryter tystnaden

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2020-08-31
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Sverige drabbas var fjärde kvinna någon gång av våld i en nära relation. I den här boken berättar tolv kvinnor och deras närstående om hur de snärjts in, brutits ned och utsatts för våld: psykiskt, fysiskt, sexuellt och ekonomiskt. Om hur mannen har fortsatt att förfölja och skada dem även efter att relationen upphört, ofta med barnen som vapen. Inte sällan med stöd av domstolar, polis och socialtjänst som kan ha svårt att upptäcka våldsverkaren bakom den prydliga fasaden.

Boken innehåller råd och tips om vad man kan göra som drabbad, som anhörig, som vän eller kollega om man utsätts för, eller ser någon utsättas för våld. Psykologen och psykoterapeuten Eva Rusa, som myntat begreppet "relationspsykopat", bidrar med sin expertkunskap i ett specialskrivet kapitel.

 

RECENSIONER

"Stark, viktig och tänkvärd!" Jennies boklista

"Viktig bok som alla borde läsa!" Bokmalin

"Boken Vi bryter tystnaden borde bidra till att frågorna lyfts in i samhällsdebattens centrum för att medverka till en förändring för drabbade kvinnor och barn. Betyg 4 av 5" BTJ

"Den här boken borde alla läsa" Lollos bokhörna
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi bryter tystnaden
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vi bryter tystnaden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok - LÄS
  @bettan_bokprataren (Örebro), 15 oktober 2020

  Jag har läst en oerhört gripande och viktig bok om våld i nära relation. Jag har valt att inte kommentera med egna ord för jag tycker att såväl förlagets text om boken och baksidestexten säger allt du behöver veta.

  Det jag kan säga är dock att det här är en av de starkaste, viktigaste och mest tänkvärda böcker jag har läst på väldigt länge. Den berör verkligen på djupet.

  En bok som alla verkligen borde läsa.
  💜💜💜💜

 2. Viktig bok!
  Camilla, 17 september 2020

  En så otroligt viktig bok. Tror många kan känna igen sig i dessa livsöden. Det är viktigt att kunskapen sprids om hur det är att dela barn med dessa personligheter och vad det kan innebära i möten med myndigheter. Ibland är det faktiskt ens fel när två träter, de här personligheterna är oftast helt omöjliga att samarbeta med och det är inte alltid heller det som är det bästa för barnen.

Visa alla 2 recensioner