Priset (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2020-09-21
Förlag
Ordberoende Förlag
Dimensioner
210 x 136 x 25 mm
Vikt
332 g
SAB
Hc
ISBN
9789188867544
Priset (häftad)

Priset

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad, Svenska, 2020-09-21
171
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När kollegorna och bästa vännerna Helen Hymes och Ewa Atkins tilldelas Nobelpriset för sin kontroversiella forskning inom etnisk mångfald uppstår en mediastorm. Kritiska röster höjs, de hängs ut i pressen och utsätts för grova hot. Trots det drar de, tillsammans med andra nobelpristagande team, igång projektet Local Living. Målet är att identifiera säkra zoner, utom räckhåll för skenande naturkatastrofer, klimatförändringar och psykopatiska, makttörstiga ledare. En tillflyktsort för människor som är villiga att offra bekvämlighet och moderniteter för en chans att få se sina barn och barnbarn växa upp i en tryggare värld.

Projektet blir starten på en omvälvande resa. Helen, som alltid satt karriären före äktenskapet, tvingas omvärdera sina livsval medan Ewa, som kämpar för att hitta fotfästet efter en dramatisk skilsmässa, börjar ifrågasätta vännens lojalitet.

Vilket pris är de själva villiga att betala för trygghet när världen faller sönder? Och hur mycket är Helen beredd att offra för att följa sitt hjärta?

RECENSIONER

"Priset är en bok som gör avtryck och sätter spår och jag rekommenderar den varmt!" Agneta Norrgård

"I Priset dras vi på en gång in i händelsernas centrum då boken inleds med Helens tacktal på Nobelfesten år 2032. Därefter får vi följa hennes och kollegan Ewas resa genom det projekt de dras in i utifrån sin forskning, en resa som skapar dramatik och förändringar i såväl deras privatliv som på ett professionellt plan. Boken utspelar sig både i Stockholm, i norra Sverige, i Oxford där Helen och Ewa bedriver sin forskning, samt på den skotska landsbygden. Miljöbeskrivningarna är vackra, speciellt av den lilla byn Bomsjö utanför Åsele. Berättelsen kan ses som en mörk gissning av vart vår planet är på väg, med några få halmstrån av hopp att klamra sig fast vid. Priset är en stundtals spännande roman som trots en dystopisk framtidsskildring lyckas förmedla en känsla av välbehag. Helhetsbetyg: 3," skriver BTJ

" ...ett läsvärt debattinlägg kring mänsklighetens och jordens ödesfrågor. Betyg 4" Robert Warholm

"En välskriven nagelbitare som får en att tänka till och reflektera, inte minst i tider som dessa. Författaren lyckas lyfta fler än ett av samhällsaktuella ämnen men på ett lättsamt sätt. Samtidigt får man följa spännande karaktärer och deras tankar, våndor och handlingar. Rekommenderas starkt!" Elma Haracic

"Priset är en riktigt bra climatefiction som känns oroväckande verklig. Läs den!! Betyget blir full pott, ." en kopp o en bok
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Priset
 2. +
 3. Att fejka en bestseller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att fejka en bestseller av Anneli Fichtelius (inbunden).

Köp båda 2 för 410 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Priset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok med många ingredienser
  veronicas_bok_bak_liv, 31 augusti 2021

  Kollegerna och bästa vännerna Helen och Ewa tilldelas Nobelpriset för sin forskning kring etnisk mångfald. Dagen efter uppstår en mediastorm, de hängs ut i pressen och utsätts för hot. Deras projekt kommer förändra deras liv och sätter både dem och deras familjer på oväntade prov.

  Jag har tidigare läst Annelis bok "Försoning" och gillade den väldigt mycket. I början när jag läste denna bok var jag lite tudelad men den växte verkligen efter hand som jag läste och blev en bladvändare ... Läs hela recensionen

 2. Lite kuslig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 3 februari 2021

  En spännande historia som får mig att tänka till, den är högaktuell och lite scarry.
  Anneli har i den här berättelsen lyckas lyfta samhällsaktuella ämnen men på ett riktigt bra sätt. Du möter spännande karaktärer och deras tankar, ångest och handlingar.

 3. Riktigt bra cli-fi som känns oroväckande verklig
  -, 17 november 2020

  Anneli Fichtelius har skrivit en roman som känns ytterst angelägen och högaktuell. Klimatfrågan utgör bokens kärna, men även andra brännande ämnen tar plats. Till exempel främlingsfientlighet och barnlöshet är inbakade i handlingen. Också relationer spelar en betydande roll i denna ödesmättade berättelse.
  Romanen har en story med karaktärer som engagerar. Det är en bok som väcker tankar och starka känslor.
  Bokens korta kapitel och spännande handling bäddar för "bara-ett-kapitel-til... Läs hela recensionen

 4. Riktigt bra
  Elma Haracic, 31 oktober 2020

  En välskriven nagelbitare som får en att tänka till och reflektera, inte minst i tider som dessa. Författaren lyckas lyfta fler än ett av samhällsaktuella ämnen men på ett lättsamt sätt. Samtidigt får man följa spännande karaktärer och deras tankar, våndor och handlingar.

  Rekommenderas starkt!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Anneli Fichtelius