De kan inte stoppa oss : ett reportage om den nya digitala vapenindustrin (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2018-10-22
Upplaga
1
Förlag
Volante
Medarbetare
Lindén, Jonas (form) / Öster, Fredrik (form)
Dimensioner
222 x 147 x 22 mm
Vikt
505 g
SAB
Koae
ISBN
9789188869111

De kan inte stoppa oss : ett reportage om den nya digitala vapenindustrin

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2018-10-22
199
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Platsen är Damaskus. Året är 2011. Noura och Bassel träffas efter en manifestation när diktatorn Bashar al-Assad gått över alla gränser i kriget mot sitt eget folk. De ställs inför en ny digital frontlinje när it-konsulter från Frankrike, Italien och Sverige landar i Syrien för att hjälpa regimen.

Att vara kvinnlig människorättsadvokat i Syrien är allt annat än lätt, men Noura kämpar för att få ut politiska fångar från förhörsrum och fängelseceller. Bassel är internationellt uppmärksammad tech-stjärna, och skulle enkelt kunna fly till vännerna i Silicon Valley eller Singapore. Men han väljer att stanna hos Noura och använda sina teknologiska kunskaper mot en allt starkare säkerhetstjänst. Han sopar igen motståndsrörelsens spår online och lyckas trots de digitala murarna sprida filmer av regimens övergrepp.

Hjälp kommer från oväntat håll. Hackers från Sverige och andra europeiska länder undsätter de oppositionella; de bryter sig in i regeringens och landets nätverk, och upptäcker cybervärldens motsvarighet till atomvapen - dödliga system byggda på amerikansk, fransk och inte minst svensk teknologi.

De kan inte stoppa oss handlar inte bara om Noura och Bassel det är en bok om den nya svenska vapenexporten och de miljardaffärer där Syrien inte bara är en kund utan också en utmärkt testmiljö av övervakningsteknik. Teknik som sedan kan användas på hemmaplan och i resten av världen.

Efter ett år av möten och intervjuer samt avancerad teknologisk research kan Mattias Beijmo nu berätta en gripande historia om Syrien och vår svenska samtid samt digitaliseringens konsekvenser för mänskliga rättigheter. De kan inte stoppa oss är lika drabbande som upplysande. Det är en bok för alla som har en liten kamera framför er när ni tittar upp från den här texten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De kan inte stoppa oss : ett reportage om den nya digitala vapenindustrin
  2. +
  3. Nitton kvinnor: berättelser om syriskt motstånd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nitton kvinnor: berättelser om syriskt motstånd av Samar Yazbek (inbunden).

Köp båda 2 för 403 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mattias Beijmo