Uträknad : Sanningen om algoritmerna som styr världen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2019-03-25
Förlag
Volante
Översättare
Niklas Darke
Originaltitel
Outnumbered: From Facebook and Google to Fake News and Filte
Dimensioner
225 x 145 x 20 mm
Vikt
555 g
SAB
Puo,Ta
ISBN
9789188869388
Uträknad : Sanningen om algoritmerna som styr världen (inbunden)

Uträknad : Sanningen om algoritmerna som styr världen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-03-25
216
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Matematikprofessor David Sumpter skriver i Uträknad om hur algoritmer i allt högre grad tar över våra liv. Så hur fungerar de? Och i vilken utsträckning kan de styra oss och vårt beteende?

Sumpter menar att media och samhället ofrivilligt har lurat sig själva, till exempel när det gäller fake news-diskussionen. Man frestas att måla upp en bild av matematikens mörka sida och spå en framtid där kunskap om algoritmer är avgörande för att behålla makten över sitt eget liv -- men detta är en hoppingivande bok som ger en balanserad bild av allt från fotboll till AI och algoritmstyrd annonsering.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uträknad : Sanningen om algoritmerna som styr världen
  2. +
  3. Matematik på 30 sekunder : de 50 mest betydelsefulla teorierna inom matematiken var och en förklarad på en halv minut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik på 30 sekunder : de 50 mest betydelse... av Richard J Brown, Richard Elwes, Robert Fathauer, John Haigh, David Perry (häftad).

Köp båda 2 för 327 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Uträknad : Sanningen om algoritmerna som styr världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Räds ej algoritmen
    jan-Ivar askelin, 1 april 2021

    Vad är en algoritm? Styr algoritmerna världen? Ska vi vara rädda för algoritmerna? David Sumpter förklarar på ett lättläst sätt vad algoritmerna är och vad de inte är. Faran är inte algoritmerna själva utan de människor som har en övertro på algoritmer och fattar beslut som påverkar andra människor. En algoritm som har rätt varannan gång är inte bättre än en slant som man singlar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av David Sumpter