Joni och grottans hemlighet (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
82
Utgivningsdatum
2022-10-12
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Sun-Kyoung Choi
Illustratör/Fotograf
Baek Heena
Dimensioner
285 x 206 x 12 mm
Vikt
554 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188903204
Joni och grottans hemlighet (kartonnage)

Joni och grottans hemlighet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2022-10-12
206
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Det är tekniken man fastnar för först i sydkoreanska Baek Heenas säregna bilderböcker, där hon fotograferar av sina minutiöst tillverkade modellbyggen. Effekten är märklig, som att kliva in i ett konstverk eller ett dockskåp. Ändå blir det snart levande berättelser om de små dockorna."

Lotta Olsson, DN, 14 januari 2023

 

Baek Heenas bilderböcker Jag är en hund, Molnbullar, Magiska godiskulor och En fe på badhuset har charmat och fascinerat många under de år som gått sedan hon fick ta emot ALMA-priset. Nu ger vi ut Heenas senaste bilderbok Joni och grottans hemlighet. Boken är Heenas tolkning av en klassisk koreansk folksaga, om flickan Joni som bor tillsammans med en tant. Joni gör allt den tanten ber henne om. En väldigt kall dag blir hon skickad för att för att hämta sallad, men var ska hon hitta sallad i snön? Joni går vilse i snön, och söker skydd i en grotta. Grottan leder till en stendörr, och när Joni äntligen får upp den tunga dörren döljer sig där en helt ny värld. Där blåser varma vårvindar och hon möts av en vacker pojke som välkomnar henne.

BAEK HEENA (född 1971) är en sydkoreansk bilderbokskonstnär. År 2020 tilldelades hon Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) med motiveringen: »Med utsökt känsla för material, miner och gestik iscensätter Baek Heenas filmiska bilderböcker berättelser om barns ensamhet, möten och gemenskap. I hennes suggestivt uppbyggda miniatyrvärldar blandas molnbullar och sorbetmånar, djur, badféer och människor. Dörren till det vidunderliga står alltid öppen. Det är sinnligt, skarpt och svindlande.«

 

"I de suggestiva bilderna används skärpedjupet effektivt för att skapa stämning. Med berättelsen om Joni har Baek Heena skapat ännu en utsökt och medryckande bilderbok." Helhetsbetyg: 5/5.

Gunnar Åberg, BTJ-häftet nr 22, 2022
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Joni och grottans hemlighet
  2. +
  3. Jag är en hund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag är en hund av Baek Heena (kartonnage).

Köp båda 2 för 353 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Joni och grottans hemlighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ingen barnbok
    Charlieflower, 29 december 2022

    Boken marknadsförs till åldrarna 3-6 men texten och de grafiska bilderna riktar sig snarare till en vuxen med förkärlek för markabra folksagor. Konstig och otäck bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Baek Heena