Supermamsen : om livet som pedagog och förälder till barn med särskilda behov (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
210
Utgivningsdatum
2020-03-01
Upplaga
1
Förlag
Kikkuli Förlag
Medarbetare
Nöjd, Desirée (red.)
SAB
Lz
ISBN
9789188933089
Supermamsen : om livet som pedagog och förälder till barn med särskilda behov (häftad)

Supermamsen : om livet som pedagog och förälder till barn med särskilda behov

(14 röster)  |  Läs 11 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-03-01
239

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sommaren 2015 startade jag, en uppgiven mamma, bloggen Supermamsen som egenterapi. Bloggnamnet var ironiskt eftersom jag just då kände mig som världens sämsta mamma. Familjelivet var tufft och mitt äldsta barn hade precis fått sin aspergerdiagnos efter att ha blivit utmattad och varit hemma från skolan i åtta månader. De senaste åren har alla mina tre barn fått NPF-diagnoser (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) och vi kämpar med barnens skolgång och vår vardag. Till yrket är jag lärare i fritidshem och i boken får du följa mina tankar både som förälder och pedagog. Du får ta del av bergochdalbanan mellan hopp och förtvivlan som förälder och de insikter jag har fått som pedagog samt min kärlek till mina barn.

Recension:

Boken är utlämnande och samtidigt ger den insikt som pedagoger och medmänniskor kan ha behållning och nytta av för att kunna bemöta och tolka dessa barn bättre. Texten är indelad i olika kapitel som bland annat tar upp diagnoser, barnens utmaningar, ett annorlunda föräldraskap, vikten av framsteg och framtidstro. Det finns även en del boktips för den som vill läsa mer. Bra, hoppfullt och skrivet med värme!
Publiceras i BTJ-häftet nr 7, 2020. Lektör Katharina Jacobsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Supermamsen : om livet som pedagog och förälder till barn med särskilda behov
 2. +
 3. Bokstavsbarn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bokstavsbarn av Mirre Sennehed (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Supermamsen : om livet som pedagog och förälder till barn med särskilda behov. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs den!
  Victoria Andersson, 1 januari 2023

  Ärligt och rakt på sak. Både igenkänning och utbildande. En bok för alla som lever eller står nära, samt inte minst de som möter eller tar beslut kring barn/unga med npf-diagnoser i skolan.

 2. Viktig bok om NPF för alla
  Lotta , 8 augusti 2020

  Pedagoger! Rektorer! Skolpersonal! Föräldrar till barn med NPF! Föräldrar till barn utan NPF! Anhöriga! Ja, kort sagt alla borde läsa den här boken! Fick jag bestämma skulle den vara obligatorisk att läsa för alla som arbetar med barn.

  Supermamsen beskriver livet i en familj med NPF på ett både träffsäkert och enkelt sätt, som gör det lätt att läsa. Hon berättar om hur det är att få diagnoserna, hur man får kämpa mot oförstånd både i skolan och privat, och hur man lägger om hela sitt... Läs hela recensionen

 3. Lättläst bok som ger stöd till föräldrar o skola

  Supermamsen kallar hon sig, kvinnan som skrivit boken med samma namn. I yrket som fritidspedagog brinner hon för att alla elever ska ha en riktigt bra dag, som de alla klarar av trots att alla barn är olika och behöver olika saker. Men mest av allt är hon mamma. De tre barnen hon är mamma till har alla neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, två med adhd och en med autism. Detta har genom åren medfört att barnen behövt stöd i många situationer hemma, men mest av allt en kamp för att få skol... Läs hela recensionen

 4. Verkligen läsvärd!
  Johanna , 29 april 2020

  En bok som alla borde läsa! Igenkänningsfaktorn är stor både som kämpande förälder och som pedagog. Det jag särskilt uppskattade med boken är att de båda perspektiven skrivs fram parallellt! När jag började läsa kunde jag inte sluta förrän boken var slut.

 5. Supermamsen - boken alla borde läsa!
  npf_limbo, 28 april 2020

  Nu har jag köpt och läst den välskrivna och viktiga boken "Supermamsen - om livet som pedagog och förälder till barn med särskilda behov" och här kommer en recension fylld av tacksamhet:

  Supermamsen är boken som jag borde ha läst innan jag fick barn. Den är boken jag borde ha läst när barnen började förskola och skola. Boken jag borde ha läst när mitt första barn skulle utredas och sedan fick sin NPF-diagnos (neuropsykiatrisk funktionsnedsättning). Boken jag kommer att läsa om då och... Läs hela recensionen

 6. En ögonöppnare eller hög igenkänningsfaktor
  Erika Larsson Norlund, 19 april 2020

  Den här boken vill jag varmt rekommendera alla egentligen för den berör verkligen alla. Jag önskar att denna bok hade funnits för många år sedan och jag övertygad om att många känner likadant.
  ~
  Även om du inte själv har NPF eller någon i din familj har det eller jobbar med barn som har det så kommer du många gånger i kontakt NPF även om du inte vet om det. Du kanske tycker och kanske till och med säger högt "Vilket hemskt ouppfostrat barn" eller "Det är väl bara att sätta gränser" e... Läs hela recensionen

 7. Ett måste i nedkärningarnas tid

  Boken "Supermamsen" har många styrkor. Den första och främsta är ärligheten; Supermamsen är personlig när det gäller att berätta vad det innebär att ha barn med olika särskilda behov. Det här gör att många kan känna igen sig i de konkreta exempel som hon ger i hennes dubbel roll som förälder och pedagog.
  Författaren döljer inte heller att några delar av boken kommer från hennes blogg. Det här gör att man inte behöver följa boken från början till slutet. Man är insatt i författarens situ... Läs hela recensionen

 8. Lättläst och viktig bok! Läs!

  Detta är en lättläst bok som berättar om supermamsen och hennes familjs vardag. I den familjen finns det tre barn med NPF diagnoser. Man får följa deras kamp mellan hopp och förtvivlan och sedan resan för att hitta en fungerande vardag.

  För mig som är närstående är det mycket intressant att läsa och jag kan känna igen vissa saker utifrån. Både i hur man kanske dömmer och tror att man har lösningar och även själva läroresan. Att förstå varför en person beter sig på ett visst sätt i e... Läs hela recensionen

 9. För föräldrar, anhöriga och pedagoger
  Elina, 30 mars 2020

  En bok som är lätt att ta till sig, både språkligt och innehållsmässigt. Supermamsen skriver lättfattligt och med patos och mycket känslor om hur det är att vara förälder till barn med neuropsykiatriska funktionshinder, men ger också en pedagogs perspektiv. Den bjuder på mycket igenkänning, insikter och tröst för mig som är npf-förälder och ger mig också relevanta kunskaper i mitt yrke som förskollärare.
  Boken rekommenderas även till dem som är anhöriga till npf-familjer eller andra som är intresserade av ämnet.

 10. Årets viktigaste bok
  Janna Lindfors, 29 mars 2020

  En otroligt viktig bok. Lättläst och fylld med konkreta exempel från verkligheten. För mig som NPF-förälder är det mycket igenkänning och som pedagog får jag många tips på hur jag kan tänka i olika situationer. En måstebok för alla inom förskola och skola!

 11. En otroligt viktig bok!
  Erikas bokhylla , 18 februari 2020

  Som föräldrar till barn med Npf och med egna svårigheter inom NPF, skulle jag önska att alla läser Supemamsens bok. 🤗Samhället behöver få upp ögonen för vad det kan innebära att leva med svårigheter som inte syns utanpå- och förhoppningsvis kunna bemöta alla oss med svårigheter med med "andra ögon" och framförallt mer förståelse.

  Boken är otroligt välskriven och genomtänkt. Det märks att Supermamsen har lagt ner hela sin själ i att kunna ge läsaren en så bred och djup bild s... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner