Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Poirot
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2019-09-01
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Gudrun Ullman
Originaltitel
The Murder of Roger Ackroyd
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
200 x 145 x 30 mm
Vikt
417 g
SAB
Hce
ISBN
9789189007130

Dolken från Tunis

(17 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-01
198
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
BÄSTA KRIMINALROMAN GENOM TIDERNA

Ett klassiskt låsta rummet-mysterium, där alla inblandade är lika övertygande oskyldiga ... som skyldiga.

När en änka i byn King Abbot begår självmord börjar ryk tena omedelbart florera. Det ena säger att hon mördat sin make, det andra att hon var utsatt för utpressning och det tredje att hon hade en affär med den rike Roger Ackroyd.

Redan dagen efter hennes död infaller nästa. Bakom den låsta dörren till sitt arbetsrum mördas Roger Ackroyd, efter att han fått ett brev som avslöjar vem det var som pressat änkan på pengar.

Hercule Poirot kallas in och läsaren hålls på halster om vem som begått dåden till dess att han ger oss den allra sista detal jen som hans små grå celler uppfattat.

DOLKEN FRÅN TUNIS ses som en grundsten inom kriminallitteraturen. Boken, som valts till bästa kriminal roman någonsin av Crime Writers Association, anses ha banat väg för hela den populära deckargenren.

Om ändå alla hennes mysterier vore lika geniala som detta! Huffington Post

AGATHA CHRISTIE (1890-1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar över hela världen vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dolken från Tunis
 2. +
 3. Monogrammorden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Monogrammorden av Sophie Hannah, Agatha Christie (pocket).

Köp båda 2 för 277 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Dolken från Tunis. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Charmig men passade inte mig fullt ut
  Kaffeläsaren, 11 november 2019

  Dolken från Tunis har blivit utsedd till den bästa kriminalromanen genom tiderna av Crime Writers association. Jag kan inte minnas att jag läst denna tidigare men däremot har jag läst flera andra av Agatha Christie men det är över 20 år sedan.
  Jag tycker det är roligt att förlaget har släppt ett gäng böcker av A. C. i en ny superfin layout. Böckerna är otroligt fina att titta på och inbjuder samtidigt till läsning.
  Det är en klassiskt pusseldeckare i härlig Agatha Christie stil där v... Läs hela recensionen

 2. En mysig pusseldeckare
  malinbooknerd, 24 oktober 2019

  Agatha Christie börjar bli en favoritförfattare hos mig. Hennes mysiga pusseldeckare är perfekta när man vill ha något klurigt att sätta tänderna i, men som inte är för blodigt och slafsigt. I Dolken från Tunis träffar vi Hercule Poirot i ett av hans första fall, och för mig blir det första gången jag träffar honom i bokform. Han tampas med ett låsta-rummet-mysterium och det är en intressant resa Agatha Christie tar oss med på. Roger Ackroyd, en lokal godsherre, har blivit mördad, men rummet ... Läs hela recensionen

 3. En mycket spännande och genomtänkt bok
  -, 16 oktober 2019

  Titel:"Dolken från Tunis"
  Författare: Agatha Christie
  Utgiven av: Bookmark Förlag 2019
  Översättning: Gudrun Ullman

  Det här är den vackra nyutgåvan från @bookmark_forlag där Sara R. Acedo har gjort omslaget.
  Med "Dolken från Tunis" fick Agatha Christie sitt genombrott och boken har blivit utsedd till "Bästa kriminalroman genom tiderna."

  Boken är skriven i förstapersonsperspektiv och det känns verkligen som man blir en del av handlingen. Jag tycker mycket om "d... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Agatha Christie