Horisonten finns alltid kvar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-23
Förlag
Volante
SAB
D
ISBN
9789189043282
Horisonten finns alltid kvar (inbunden)

Horisonten finns alltid kvar

Inbunden Svenska, 2020-09-23
169
Förboka gärna! Förväntad leverans vecka 40.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Efter det stora genombrottet och försäljningssuccén med Det omätbaras renässans är filosofen Jonna Bornemark äntligen tillbaka igen. Hennes nya bok, Horisonten finns alltid kvar : om det bortglömda omdömet, handlar bland annat om vårt förhållande till icke-vetande och okända situationer. Här ställs bland annat den stora frågan om hur vi ska leva med det faktum att vi ännu inte vet allt? Men boken har framförallt ett stort fokus på det vardagsnära och yrkesrelaterade, där omdömet fått stå tillbaka eller hindras. För vad är det som behövs när läkare eller lärare behöver känna av en patient eller skolklass för att kunna hantera dem rätt? Ännu en manual eller ett välutvecklat omdöme som kan känna och ta in och välja rätt utifrån den unika situationen? Idag har vi skapat en kultur som föraktar och hindrar omdömesutvecklingen. I boken får vi lära känna dessa hinder, men också omdömets många möjligheter och värde samt hur vi ska främja det. Efter Det omätbaras renässans blev förpappring ett nyord. Efter att ha läst Horisonten finns alltid kvar kommer vi att prata om Den manualiserande klassen, igelkottarna och fronesis, men också ha fått redskap för att hantera dem och kunna utveckla såväl eget som andras omdöme.

Jonna Bornemark, professor i filosofi vid Centrum för praktisk kunskap, Södertörns högskola, är en ofta förekommande gäst i P1, i bland annat Filosofiska rummet och med ett uppskattat Sommar 2017. Efter framgångarna med föreläsningarna om Det omätbaras renässans kallades hon rockstjärnefilosof.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Horisonten finns alltid kvar
  2. +
  3. Det omätbaras renässans : En uppgörelse med pedanternas världsherravälde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det omätbaras renässans : En uppgörelse med ped... av Jonna Bornemark (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonna Bornemark

Bloggat om Horisonten finns alltid kvar