Delad : min berättelse om tillit, teknik och att hyra ut sin toalett (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2020-06-05
Upplaga
1
Förlag
Volante
Dimensioner
220 x 140 x 21 mm
Vikt
408 g
SAB
Lz Eriksson, Maria
ISBN
9789189043466

Delad : min berättelse om tillit, teknik och att hyra ut sin toalett

(6 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-06-05
209
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Det är kreativt, inspirerande och humoristiskt. Stundom osäkert. Men framförallt modigt. Den klassiska hjälteresan! (...) Den här boken har något för alla." Forum Axess

"Självklart är det inspirerande. Och modigt. Men det modigaste av allt är knappast att våga bo på soffan hos en besynnerlig nudist i Paris, utan det är att så pass hårt och öppet i förväg gå ut med kungörelsen om sitt projekt och vad hon avser göra under kommande år, där risken för misslyckande hade fått en mer räddhågsen person att dra öronen åt sig. Men hon bara kör på." Svensk TidskriftEn del jag kommer i kontakt med verkar ha inställningen: om jag bara kunde, skulle jag också göra som du.

Men det kan du ju, brukar jag tänka då.

Jag tror att de flesta av oss kan förändra våra liv mer än vad vi tror, frågan är väl om vi vill.

Maria Eriksson, ledarskribent och chefredaktör, är mitt i liv och karriär när hon plötsligt står ensam. Samtidigt som hennes umgängeskrets, och hela Sverige, splittras över flyktingfrågor går hon runt och städar en ekande fyrarummare hon inte har råd med. Hur blev det så här?

Något måste förändras. Maria säger upp sig.

På nyårsafton fäster hon sin stenåldersmobil vid en fyrverkeripjäs och spränger den i luften. Det kommande året ska hon kasta sig huvudstupa in i delningsekonomin, testa couchsurfing, pryluthyrning, co-living, co-working, jobb i gig-ekonomin, hemmarestauranger, airbnb och airpnp där man hyr ut sin toalett och för det behöver man en smartphone.

Maria ska inte bara hyra ut en soffa. Hon ska dela hela sitt liv.

Det här är Marias berättelse om året i delningsekonomin, om de reflektioner det väckte, om personerna hon mötte och tillitens roll i samhället. Det är en berättelse om akrobater och nudister, om äventyr på budgetens gräns, om den stora kärleken som väntar där man minst anar det, om att våga och att öppna sig. Men framför allt är det en berättelse om hur kontakt med människor som lever annorlunda kan förändra ens eget liv för alltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Delad : min berättelse om tillit, teknik och att hyra ut sin toalett
 2. +
 3. SIGNERAD - Hej jag har CP!

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD - Hej jag har CP! av Jenny Larsson, Emma Barrstrand (kartonnage).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Delad : min berättelse om tillit, teknik och att hyra ut sin toalett. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Maria bjuder verkligen på sig själv
  Ingran, 16 oktober 2020

  Maria skriver med mycket känsla, humor och värme hur hon kastar sig utanför sin comfort zone och öppnar upp sitt liv för andra människor, och allt som händer när hon gör det. Vi får följa med på alla roliga och udda upplevelser hon får vara med om och hon bjuder verkligen på sig själv. Men blir glad av den här boken, jag till och med skrattar rakt ut ibland.

 2. En härlig bok om mod och tillit.
  Susanne Ydstedt, 13 juli 2020

  "Delad" är en varm, rolig och livsbejakande berättelse om tillit, risktagande, mod och ansvar. Jag sträckläste den en mulen dag och ställde mig förstås själv frågan om jag skulle våga mig på något liknande. Det skulle jag inte! Men - det är befriande att följa Maria Erikssons resa under sitt år i delningsekonomin; läsaren får hänga med genom toppar och dalar, kärlek och ensamhet, teknik, allehanda möten och funderingar om vad som egentligen är livskvalitet. Detta är en bok som ger läsaren ett leende som stannar kvar länge.

 3. Den klassiska hjälteresan!
  -, 11 juli 2020

  "Funderar du ibland på att bara släppa allt, packa väskorna och sticka? Nu behöver du inte gå hela vägen. Maria Eriksson har gjort det åt dig! Vi kan bara luta oss tillbaka i lässoffan och njuta av hennes bok Delad. Min berättelse om tillit, teknik och att hyra ut sin toalett (Volante 2020)."

 4. En berättelse om att tjäna pengar på gästfrihet.
  Llama Lloyd, 25 juni 2020

  Som ordförande för den ideella föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg var jag givetvis sugen på att läsa en bok på svenska om on demand-ekonomin. Det var ett misstag och jag auktioner nu ut boken och hoppas på att få tillbaka några slantar. Min tid däremot, den är förbrukad.

  Läs hela recensionen nedan:
  https://www.llamalloyd.se/delad-min-berattelse-om-tillit-teknik-och-att-hyra-ut-sin-toalett-en-bokrecension/

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Maria Eriksson

 • Barns röster om våld : att lyssna, tolka och förstå

  Maria Eriksson, Åsa Källström, Elisabeth Näsman

  Barn som upplever våld i sin familj är en utsatt grupp. Under senare år har hjälpinsatser för denna grupp vuxit fram, men fortfarande behövs mer kunskap bland professionella som arbetar med barn. Barn ska kunna k&au...

 • I arbete med våldsutsatta kvinnor : handbok för yrkesverksamma

  Lisa Lundberg, Maria Eriksson, Josefin Grände

  Vad gör man som yrkesverksam om man misstänker att en kvinna utsätts för våld av sin partner? Hur kan man fråga om våld och vad kan man göra när kvinnor berättar. Detta är den tredje omarbetade upplagan. Boken tar upp hur man uppmärksammar signale...