Min namne Johannes (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
97
Utgivningsdatum
2019-11-25
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
195 x 130 x 6 mm
Vikt
144 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189047266
Min namne Johannes (häftad)

Min namne Johannes

Häftad,  Svenska, 2019-11-25
201
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I alla tider har människor tvingats fly från det outhärdliga mot något annat, kanske bättre. Så är det i dag och så var det för den unga kvinna som med sina barn en vinterdag år 1529 gav sig iväg mot det okända. I drömmen har hon fått veta att någon väntar där långt borta.

När döden hinner ifatt henne finns drömmen kvar som en bild och en vision hos hennes tioåriga son Johannes. På hans axlar vilar löftet till henne att ta hand om sin lillasyster Malin. Tillsammans fortsätter barnen vandringen genom ett Sverige med fogdar och överhet, människor som stänger sin dörr för det främmande och där det vimlar av rovdjur i skogarna och hunger och köld är ständiga föreslagare

Johannes lyckas liksom många av dagens gatubarn överleva i en grym verklighet genom sin påhittighet och intelligens.

Min namne Johannes är en berättelse om längtan och hopp. Där speglas också de motsättningar och den vånda som säkert fanns hos människor som i ett slag tvingas lämna en Gudstro för en annan. De frågar sig hur det är möjligt att Madonnan och helgonen plötsligt inte längre är värda någonting.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Min namne Johannes
  2. +
  3. Livet under den stora istiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet under den stora istiden av Michael Oard, Beverly Oard, Bonita Snellenberger (inbunden).

Köp båda 2 för 370 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Campbell