I skuggan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
369
Utgivningsdatum
2020-08-10
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
230 x 155 x 31 mm
Vikt
701 g
SAB
Hc
ISBN
9789189047914
I skuggan (inbunden)

I skuggan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-08-10

Slutsåld

I Skuggan ger en inblick i 1940-talets politik och omvälvande händelser. Berättelsen innehåller spänning, kärlek, våld och erotik och utspelas i historisk miljö under andra världskriget.

Året är 1940. En masugn sprängs i Norge av den norska motståndsrörelsen och engelska soldater, ett dåd som ger upphov till en kedja av oväntade händelser och intriger.

Norskan Agnes och engelsmannen Blake är båda agenter i den brittiska underrättelsetjänsten. Efter sprängningen tar de sig till Stockholm, spionernas huvudstad under andra världskriget. Här utvecklar de en djup kärleksrelation - men utöver deras uppdrag som agenter måste Agnes se till att hålla sig undan den tyska underrättelsetjänsten som är ute efter att hämnas.

Kevin, också engelsman, fängslas av tyskarna efter sprängningen i Norge. Efter många strapatser lyckas han ta sig till Ryssland, ett samhälle präglat av kommunism. Där träffar han Olga, hans livs kärlek - eller är hon blott en fälla för att sätta dit honom som dubbelagent i den sovjetiska underrättelsetjänsten?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I skuggan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En spionroman med extra allt!
    Boktanten, 12 januari 2021

    Kan en bok tillhöra flera olika genrer? Ja, det verkar uppenbarligen så. Örjan Westlund har plockat lite här och lite där och har lyckats bygga ihop alla delar till en spännande och historisk spionroman med inslag av feelgood och erotik.

    Historien utspelar sig under andra världskriget och man rör sig i såväl Sverige som Norge, Ryssland och Polen. Vi får följa i huvudsak tre personer som på olika sätt försöker bidra till att få slut på kriget. Det är intressanta karaktärer som jag som... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner