Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2019-10-30
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Matilda Serholt
Dimensioner
228 x 178 x 9 mm
Vikt
235 g
SAB
uPcb
ISBN
9789189055285

Rune fattar elen

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-10-30
150
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
El och elektrisk energi finns överallt omkring oss. I lamporna, spisen i köket och tv:n i vardagsrummet. Till och med i blixtarna när det åskar.

Rune är ett av alla barn som funderat över vad el egentligen är och han bestämmer sig för att själv hitta svaren på sina frågor. Följ med Rune och upptäck hur elen blir till, hur den kommer till våra hus och hur den används.

Med lättförståeliga förklaringar och kluriga uppgifter är det här en bok för barn och föräldrar som vill lära sig mer om elektricitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Rune fattar elen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rolig och engagerande!

  "Rune fattar elen" är som ett litet uppslagsverk när det gäller el. Hur gör man el? Vad är el och varför behöver vi el? Det är en bra och lärorik bok för barn i 3-6-års åldern men jag tror nog att den funkar bra även för lite äldre barn.

  Min hjälpläsare Tim, 6 år, har läst boken tillsammans med sina föräldrar och så här tycker de. Denna bok var väldigt rolig att läsa. Den engagerar barnet till att vara med och leta efter de olika sakerna som vi läser om. Den förklarade på ett bra sät... Läs hela recensionen

 2. Fin bok
  Jane W, 15 oktober 2021

  Lättläst och så förklarande för min nyfikna 3 åring.
  Den är även rolig för man kan vara aktiv i boken och den öppnar upp för samtal.

 3. För den som vill lära sig om el
  @barnbokstips, 29 december 2019

  Jag och 6-åringen har läst Rune fattar elen av Daniel Waluszewski och Matilda Serholt, @idusforlag 🔌🔋 I boken får vi med hjälp av Rune lära oss om elen, var den kommer ifrån och hur den görs. För att Rune ska kunna se på Bolibompadraken på teven behövs el och en massa andra saker i hans hus behöver också elektricitet för att fungera. Vi får i boken lära oss om vattenkraftverk, vindkraftverk, kärnkraftverk, solpaneler och kolkraftverk. Vi får också lära oss hur elen transporter... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Daniel Waluszewski