Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2020-04-29
Förlag
Mondial
Dimensioner
216 x 143 x 30 mm
Vikt
516 g
SAB
Hc
ISBN
9789189061453
Brända brev (inbunden)

Brända brev

(13 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden, Svenska, 2020-04-29
289
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
 

"En internationell cocktail av paranoid spänning och övernaturlig skräck."MAX BORENSTEIN, MANUSFÖRFATTARE GAME OF THRONES

När Niklas förlorar sin fru Eva i en flygolycka slås hans liv i spillror. Han får veta att avskedsbrev från de omkomna ibland återfinns vid flygkatastrofer och hemsöks av tanken på att Eva skrev ett brev till honom, sekunderna innan hon störtade mot sin död.

Besatt, sömnlös och desperat kastar sig Niklas in i en allt mer vågad jakt efter brevet, och finner en gåtfull och kriminell skuggvärld där de dödas sista hälsningar till de levande de brända breven är åtrådda samlarobjekt. I de brända brevens spår följer en rad mystiska dödsfall, och Niklas inser att han hamnat mitt en uråldrig maktkamp med förgreningar över hela världen. Och när han väl är där, är det för sent att vända om.

Brända brev är en gastkramande thriller om liv, död och ondskan som lurar i oss alla.

*

DAN T. SEHLBERG är entre prenör och författare. Han har tidigare utkommit med böckerna Mona (2014) och Sinon (2015) som har översatts till 23 språk.

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Brända brev. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bladvändare.

  Spännande bladvändare! Närapå sträckläste boken! Även lite otäck men det ska väl en bok som denna vara.
  Köp och läs!!

 2. Mörk, obehaglig och rörande!
  Boktanten, 30 december 2020

  Jag måste säga att framsidan tilltalar mig, den ger mig en känsla av en smått obehaglig bok.
  Och det är den också, åtminstone bitvis. Men det är en spännande bok, tanken på att företeelsen med brända brev finns på riktigt ger en extra krydda.
  Dan T. Sehlberg guidar oss skickligt genom alla olika tankar och känslor som kan uppstå när man mister en nära anhörig genom en olycka. Han låter oss känna Niklas hopp, hans förtvivlan och hans desperata önskningar om att hitta ett brev som Eva k... Läs hela recensionen

 3. Njaa
  Bokhyllaniskuggan, 23 augusti 2020

  ❥ Recension

  Detta är den första boken jag läser av Dan Sehlberg och det första som slår mig är hur otroligt vackert han skriver. Han har en förmåga att förmedla känslor och hjärtskärande sorg. Ett annat ord som kommer till mig är levande, han skriver så levande. Det är lätt att dras in i boken och allt som händer, att vara där mitt i allt.

  Trots det magiska språkbruket är det här tyvärr ingen story som fångar mig, jag fastnar aldrig riktigt och tycker att det stundvis ä... Läs hela recensionen

 4. Absolut inget för mig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 18 augusti 2020

  Det är sällan jag dissar en bok så kapitalt som jag gjort med den här. Jag har försökt att lyssna och det var verkligen en katastrof. Uppläsaren har en väldigt långsam och lågmäld röst. även om jag försökte dra upp hastigheten på uppläsningen så gick det åt skogen
  Brända brev börjar lovande men sen går det sakta men säkert utför och berättelsen blir osammanhängande och väldigt spretig. Bara att någon sitter på ett plan och skriver brev...hur sannolikt är det i vår teknologiska ålder? Läste faktiskt inte klart den.

 5. Började bra
  Kaffeläsaren, 10 juli 2020

  Brända brev börjar riktigt spännande med att Niklas vinkar hejdå till sin sambo Eva. Eva åker från Arlanda till Indien på yogaläger och för att få vara själv ett tag och tänka. Men innan planet hinner landa i Indien så störtar det plötsligt. När Eva lämnade hemmet så grälade de in i det sista och Niklas blir nu som besatt av att hitta Evas eventuella sista ord. Skrev hon ett sista brev till honom innan de störtade? Ja det tror ju i alla fall Niklas.
  Berättelsen griper tag direkt och det ... Läs hela recensionen

 6. Så spännande
  JT , 14 maj 2020

  Man kommer direkt in i boken. Den är väldigt spännande, var svårt att lägga ifrån sig boken när man väl börjat läsa.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Dan Sehlberg

 • Palaneet kirjeet

  Dan Sehlberg

  Intensiivinen trilleri lento-onnettomuuksista, menetyksestä ja viimeisen yhteyden etsimisestä Niklasin elämä romahtaa, kun hän menettää vaimonsa Evan kauheassa lento-onnettomuudessa. Kun Niklas saa tietää, että onnettomuuspaikoilta löytyy toisinaa...