En dos stryknin (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2020-09-15
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Eva Wahlenberg
Originaltitel
The Mysterious Affair at Styles
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
Dimensioner
196 x 144 x 20 mm
Vikt
384 g
SAB
Hce
ISBN
9789189087538
En dos stryknin (inbunden)

En dos stryknin

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-09-15
199
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
100 år av Agatha Christie-berättelser

I år är det 100 år sedan som Agatha Christies debutdeckare En dos stryknin publicerades för första gången. Det firas med nyutgivning av den odödliga klassikern.

England under första världskriget. Kapten Hastings, som ska vila upp sig från striderna, skickas till en herrgård i byn Styles St. Mary. Där lever den förmögna mrs Emily Inglethorp, som erbjudit flera belgare och flyktingar logi under kriget. När mrs Inglethorp hittas mördad ser detektiven Hercule Poirot det som sin plikt att hjälpa Hastings att lösa fallet. Vem förgiftade henne och hur lyckades mördaren fly från det låsta sovrummet? I den lilla byn finns det gott om misstänkta.

En dos stryknin utkom 1920 och banade väg för en helt ny genre: pusseldeckaren. Boken bygger bland annat på de stora kunskaper om gift som Agatha Christie hade och är full av ledtrådar som involverar läsaren i fallet. Denna utgåva innehåller även originalslutet, som för första gången har översatts till svenska (översättning: Helen Ljungmark).

Agatha Christie (1890-1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av. Totalt har Christie skrivit åttio kriminalromaner och novellsamlingar, nitton dramer samt sex romaner under pseudonymen Mary Westmacott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En dos stryknin
 2. +
 3. Mordet i prästgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mordet i prästgården av Agatha Christie (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En dos stryknin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven
  Bokhyllaniskuggan, 9 november 2020

  ❥ Recension

  Då var min allra första Agatha Christie - bok utläst. Jag har lite blandade tankar och känslor om den. Jag kände mig upprymd efter första kapitlet då jag tyckte om språket och sättet karaktärerna presenterades. Men å andra sidan var inte upplägget riktigt för mig, min hjärna kokade av alla ledtrådar och misstänkta. Det blev för rörigt för mig och jag tror inte den här typen av bok riktigt är för mig.

  Men jag kan verkligen se det ljuvliga med charmen, miljöbe... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Agatha Christie