En port till havet : brev från arabiska bögar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2020-09-17
Förlag
Leopard Förlag
Översättare
Anna Jansson
Originaltitel
Bab al-bahr
Dimensioner
197 x 145 x 22 mm
Vikt
406 g
SAB
Ohjh
ISBN
9789189145177
En port till havet : brev från arabiska bögar (inbunden)

En port till havet : brev från arabiska bögar

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2020-09-17
279

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Gäller alla köp över 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Khaled Alesmaels sinnliga livskänsla gör världen större. - DN

Ett vackert och poetiskt krav på förändring. - Expressen

Det är berättelser som inte har fått lov att berättas högt tidigare. Khaled Alesmaels banbrytande bok om arabiska bögar kommer att färdas långt över Sveriges gränser. - Sydsvenskan

Det börjar med ett kuvert på hallgolvet: ett brev på arabiska i blått bläck mot vitt papper. År 2016 blir författaren och journalisten Khaled Alesmael kontaktad anonymt av en kursdeltagare från samma sfi i Göteborg där han själv går. Brevskrivaren, en »Damaskusbög« som han kallar sig, vill dela med sig av sin historia.

För Alesmael leder det hemliga brevet till beslutet att sammanställa delar ur ett journalistiskt projekt som löpt under ett tiotal år. Resultatet blir nio livsberättelser dokumenterade i varierande form som brev och intervjuer ett slags arkiv av röster där skärningspunkten utgörs av minnet och dess vindlande processer.

De flesta av dessa öden färgas av krig och flykt på ett eller annat sätt. Ändå är En port till havet en bok präglad av värme och av den akuta viljan att komma till tals. Här förenas berättelser om drömmar, åtrå och våld i önskan om en trygg plats för att vi aldrig får glömma att den fria kärleken har ett pris.

KHALED ALESMAEL är journalist och författare, född i Syrien. Han har prisats för sitt arbete som journalist i Sydvästasien, Nordafrika och flera europeiska storstäder. Han debuterade 2018 med romanen Selamlik. År 2020 mottag Alesmael Sveriges Radios Novellpris för novellen »En tygväska med Damaskustryck«.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En port till havet : brev från arabiska bögar
 2. +
 3. Selamlik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Selamlik av Khaled Alesmael (pocket).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En port till havet : brev från arabiska bögar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En tragisk vittnesbörd
  Boxerkalle, 6 maj 2021

  En samling bögars berättelse om att överleva. Nyttigt att få en inblick i en annan kultur. Man inser hur lyckligt lottade vi är. Lättläst, men man önskar att få veta mer om hur det har gått för männen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Khaled Alesmael

 • Selamlik

  Khaled Alesmael

  Från och med nu ska det inte vara hemligt längre. Det är detta jag måste kämpa för. Jag måste berätta om denna osynliga värld som varit dold alldeles för länge. Sibkiparken i Damaskus är platsen dit homosexuella män från hela landet kommer för att...

 • Ein Tor zum Meer

  Khaled Alesmael

  Es beginnt mit einem Geständnis. Dem aus Syrien nach Schweden geflüchteten Journalisten und Autor Khaled Alesmael wird ein anonymer Brief zugespielt. Das Schreiben ist auf Arabisch verfasst und stammt von einem schwulen Mann aus Damaskus. Er erzäh...