Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Marduriens ljus (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2020-10-16
Upplaga
1
Förlag
Pärlan Förlag
Dimensioner
218 x 145 x 20 mm
Vikt
480 g
SAB
uHc
ISBN
9789189169012
Lögnspiran (inbunden)

Lögnspiran

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-10-16
159
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Kejsaren och hans soldater har tagit allt ifrån sextonåriga Rikamu hennes hem, hennes käre farbror och hennes lovande framtid som en framstående stensiare. Nu lever hon som hemlös ficktjuv bland trädtopparna i den stora skogstaden Galuban, där Kejsarens son prins Shalarun snart kommer att gifta sig. Ceremonierna inför bröllopet samlar rika gäster från hela Valarien och skapar många möjligheter för en ficktjuv. Men Rikamu hoppas på mer än pengar. Med lite list, mycket mod och en hel del hjälp av en osalig ande söker hon hämnd.

 

Hämnden är dock inte lätt att få, för prins Shalaruns utländska brud har med sig en fruktansvärd krigare från en annan värld: Markus av Trolyrien. Till det yttre ser han ut som en blek, kortväxt yngling som gör bort sig på komiska sätt inför de viktiga bröllopsgästerna. Men han bär på en urgammal kraft som kan omintetgöra Rikamus planer en kraft som kan få henne att tvivla på allt.

 

En ny fristående bokserie satt i samma värld som Joseph A. Davis tidigare hyllade serie Markus av Trolyrien. Nya karaktärer och en ny spännande berättelse som kommer att trollbinda nya och gamla läsare, samtidigt som flera av tidigare älskade karaktärer återkommer. Rättigheter för flera av Davis böcker är sålda till andra länder och är hyllade av kritiker. Davis är ofta anlitad av skolor där han är mycket uppskattad av både lärare och elever. Han är också medverkande i 2021 års Världsbokvecka.

 

Det här är fantasy när den är som bäst, fylld av spänning, humor och intressanta karaktärer. I likhet med Terry Pratchetts böcker är det omöjliga möjligt och det annorlunda det naturliga. I Valarien är det inte konstigt att gräset är blått eller att varje by har åtminstone en snigel stor som ett hus, att man springer på trädens kronor eller att man firar varandras snytdagar istället för födelsedagar. I den här världen kan allting hända.

 

RÖSTER OM MARKUS AV TROLYRIEN: Rolig, spännande och fängslande! (Jennies boklista) Markus av Trolyrien har allt man kan önska sig: äventyr, spänning, magi, humor, vänskap och kärlek. (Gullis lästips) En riktigt festlig fantasyhistoria ... (Åsa Pettersson, DAST magazine) En spännande fantasybok där det händer saker hela tiden. (Läspedagogen) Barnens bibliotek

 

OM FÖRFATTAREN: Joseph A. Davis är född i USA, men bor och skriver i Sverige där han har sitt hem. Han kan ofta hittas på en skola där han gör kreativa föreläsningar och lockar till läsning och skrivande, när han inte filar på en ny berättelse (vilket han gör ofta).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lögnspiran
  2. +
  3. Xirianas gåta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Xirianas gåta av Joseph A Davis (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lögnspiran. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok för alla!
    Hanna, 9 november 2020

    Det här är en fantasy bok om den hemlösa ficktjuven Rikamu som vill ha hämnd på kejsaren, och krigaren Markus av Trolyrien som inte har det så lätt med att komma ihåg reglerna för andra kulturer. Det handlar om hämnd, troll och andra varelser, kulturkrockar, väldigt svagt kärlek vilket jag tyckte var ett plus) och vad som är rätt eller fel.

    Davis har skapat klockrena karaktärer som är roliga att följa och deras karaktärsutveckling är fantastiska - speciellt Rikamus utveckling. Hon bö... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Joseph A Davis